Togdrift ramt: Coaster påsejler bro

Storstrømsbroen er lukket, efter at et skib sejlede ind i Masnedsundbroen

En coaster er drevet ind i Masnedsundbroen ved Vordingborg. Se video her. (Per Rasmussen)

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst).

Storstrømsbroen er lukket, efter at et skib er sejlet ind i Masnedsundbroen, som blandt andet leder trafikken det sidste stykke vej fra Masnedø til Vordingborg.

- En coaster er drevet ind i Masnedsundbroen ved Vordingborg. Den er drevet på tværs og har ramt den vestlige side af broen. Vi har eksperter ude at kigge på broen og skaderne, siger vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Anders Mikkelsen, til Ekstra Bladet:

Politiet opfordrer bilister til at finde en alternativ rute og har i skrivende stund intet overblik over, hvornår broen, der forbinder Sjælland og Masnedø, åbner igen.

Bilister bliver dog langt fra så berørt af brolukningen som togpassagererne, da man kan køre ad Farøbroen i bil.

- Der vil køre et tog i timen til Vordingborg, og hver anden time vil der køre EuroCity-tog mod Tyskland fra Nykøbing, siger forretningschef i DSB, Leif Fabrin.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ekstra Bladets udsendte fortæller, at de store træpæle, der beskytter broen, er blevet godt mast, men det er uvist, hvor meget coasteren har skubbet til selve broelementerne. (Foto: Per Rasmussen)
Ekstra Bladets udsendte fortæller, at de store træpæle, der beskytter broen, er blevet godt mast, men det er uvist, hvor meget coasteren har skubbet til selve broelementerne. (Foto: Per Rasmussen)

Ifølge vagtchef Anders Mikkelsen er det endnu uklart, hvad der fik det mindre fragtskib til at sejle ind i broen. Ifølge hans oplysninger er der ikke tale om et dansk skib, men under hvilket flag, det sejler, har vagtchefen endnu ikke overblik over.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne på hverken Masnedsundbroen, hvor der kører tog, eller blandt besætningen på coasteren.

Ekstra Bladets udsendte fortæller, at de store træpæle, der beskytter broen, er blevet godt mast, men det er uvist, hvor meget coasteren har skubbet til selve broelementerne.

Coasteren, som stadig ligger ved den beskadigede bro, får også besøg af ordensmagten. Her vil kaptajnen ifølge Anders Mikkelsen blandt andet blive undersøgt for eventuel alkoholpromille.

Coasteren ramte broen klokken 15.16. Der går flere timer, før den er åben igen. Faktisk helt frem til klokken 21.

- Storestrømsforbindelsen fortsat lukket og vil være lukket foreløbigt minimum 4-5 timer. Eneste alternativ er Farøbroen, skriver vagtchefen på Twitter kl 17.14.

- Så er slæbebåden lige ankommet til Masnedø, og trækker nu i fragtskibet, som vi forhåbentligt hurtig får bragt fri af broen. Nærmere følger, skriver politiet på Twitter klokken 20.35.

Coasteren var stadig ikke fri af broen klokken 23, men så skrev politiet en ny besked.

- Masnedsundbroen er midlertidig åben igen for trafik - skibet er endnu ikke slæbt fri, men fortøjret - forsøges slæbt fri igen lørdag, skrev politiet på Twitter klokken 23.30.

1 af 6 (Foto: Per Rasmussen)
2 af 6 (Foto: Per Rasmussen)
3 af 6 Ekstra Bladets udsendte fortæller, at de store træpæle, der beskytter broen, er blevet godt mast, men det er uvist, hvor meget coasteren har skubbet til selve broelementerne. (Foto: Per Rasmussen)
4 af 6 (Foto: Per Rasmussen)
5 af 6 (Foto: Per Rasmussen)
6 af 6 Det var fortsat ikke lykkedes at få coasteren fri fredag aften. Foto: Per Rasmussen.