Togsammenstød i Tyskland: Mange sårede

To tog er stødt sammen tæt på Düsseldorf

To tog er stødt sammen i Meerbusch tæt ved Düsseldorf

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

To tog er tirsdag først på aftenen stødt sammen i Meerbusch tæt på Düsseldorf i Tyskland.

Det skriver flere tyske medier. Herunder Bild Zeitung.

Der er foreløbig sparsomme oplysninger om ulykken.

Die Bahn oplyser, at det er et National Express-tog mellem Köln og Krefeld og et godstog fra DB Cargo, som er kørt sammen.

De første meldinger fra uheldsstedet tyder på, at flere end 50 passagerer er kommet til skade i ulykken, som er sket tæt på stationen i Meerbusch. Disse oplysninger skulle være givet af det lokale politi. Lokale brandmyndigheder tweeter imidlertid, at der maksimalt er seks sårede.

Redningsmandskab er på stedet og hjælper med at få folk ud af passagertoget. Et foto, som er tweetet af brandvæsenet i Meerbusch viser, at passagertoget er delvist afsporet, men at det ikke er væltet.

Det oplyses, at der skulle have været 150 mennesker om bord på passagertoget. Foto: Meerbusch Feuerwehr
Det oplyses, at der skulle have været 150 mennesker om bord på passagertoget. Foto: Meerbusch Feuerwehr

- Hos DB Regio NRW (Deutsche Bahn i Nordrhein-Westfalen, red.) beklager vi dybt hændelsen i Meerbusch-Osterath. Vore tanker går til de rejsende, kolleger og hjælpere på ulykkesstedet, skriver DB Regio NRW på Twitter.

- Lokoføreren fik øje på en blokade af sporet, og han begyndte straks at bremse. Han forlod førerhuset og forberedte passagererne, siger talsmand fra DB Regio NRW.

Kort efter bragede de to tog sammen.

Det skete ifølge den tyske avis med en kraft, så køreledninger blev revet ned og viklet ind i vogne på godstoget.

Meerbusch Feuerwehr skriver i en pressemeddelelse kort før klokken 21.30, at der alene er fem personer, der er kommet til skade. Ingen af de fem skulle være livsfarligt kvæstet.

- Adgangen til toget er besværliggjort af en overrevet køreledning, som udgør en risiko for redningspersonalet, skriver Meerbusch Feuerwehr.

Opdateres...