Tom Hagen kærer fængsling

- Han er skuffet og overrasket, siger milliardærens forsvarsadvokat

Først troede politiet, at Anne-Elisabeth Hagen var blevet bortført, men nu er hendes mand sigtet for drab eller medvirken til drab. Få et overblik over politiets teorier, fra hun forsvandt og til nu. Video: VG

Den 70-årige rigmand Tom Hagen, som er sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru, kærer nu varetægtsfængslingen.

Det oplyser hans forsvarer Svein Holden til Dagbladet.

Norsk politi anholdt og sigtede tirsdag den forsvundne milliardær-hustru Anne-Elisabeth Falkevik Hagens ægtemand, Tom Hagen, for drabet på den 68-årige kvinde, som forsvandt 31. oktober 2018.

Den norske milliardær og forretningsmand, Tom Hagen, er sigtet for drabet på sin hustru, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som forsvandt i oktober 2018. Foto: Torbjørn Olsen/Ritzau Scanpix
Den norske milliardær og forretningsmand, Tom Hagen, er sigtet for drabet på sin hustru, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som forsvandt i oktober 2018. Foto: Torbjørn Olsen/Ritzau Scanpix
 

Hagen blev i går fængslet i fire uger, hvoraf to uger skal ske i isolation. Dommeren besluttede, at der under varetægtsfængslingen er brev- og besøgsforbud.

- Han er skuffet og overrasket, og kendelsen vil blive kæret, siger Svein Holden.

Den nu drabssigtede, 70-årige norske milliardær Tom Hagen har altid været sky og yderst sparsom med oplysninger om sig selv, sit privatliv og sin forretning. Foto: NTB Scanpix/Reuters Krimi Sigtet for drab: Sådan blev Tom Hagen milliardær

Forretningsmanden Tom Hagen nægter sig skyldig i drab eller medvirken til drab på sin kone.

Det oplyser hans advokat, Svein Holden, til det norske nyhedsmedie VG.

- Han fastholder, at han ikke ikke har noget som helst med dette at gøre, harSvein Holden i forbindelse med udviklingen af sagen udtalt til VG. Hans klient er stærkt påvirket af situationen.

Politiet i Norge er ikke længere af den opfattelse, at den forsvundne og formentlig afdøde Anne-Elisabeth Falkevik, som har været savnet siden oktober 2018, har været offer for en reel bortførelse. Foto: Ritzau Scanpix 112 - 28. apr. 2020 - kl. 13:26 Politi offer for vildledning: Flere anholdelser på vej i drabssag

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Foto: Ritzau/Scanpix
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Foto: Ritzau/Scanpix
 

Endnu uvist motiv
Ingen har set eller hørt fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, siden hun forsvandt fra sit hjem i Lørenskog uden for Oslo i oktober 2018.

Politiet formoder, at hun blev bortført fra sit hjem og har tidligere meldt ud, at gerningsmændene kunne have et økonomisk motiv.

Siden sommeren 2019 har politiet i Norge arbejdet ud fra en teori om, at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er blevet dræbt.

Den danske eksrocker Michael Green mødtes i september sidste år med den nu drabssigtede forretningsmand, Tom Hagen, i Oslo. Foto: Ernst van Norde 112 - 28. apr. 2020 - kl. 16:25 Eksrocker mødtes med Tom Hagen: Han virkede mærkelig

FAKTA OM SAGEN

I halvandet år har det været uvist, hvad der er sket med norske Anne-Elisabeth Hagen, som forsvandt i oktober 2018.

Dog har politiet i Norge siden sommeren 2019 arbejdet ud fra en teori om, at hun er blevet slået ihjel. Ingen har hidtil været anholdt i sagen.

Men tirsdag har sagen taget en ny drejning: Politiet har anholdt Anne-Elisabeth Hagens ægtemand, forretningsmanden og milliardæren Tom Hagen.

Få et overblik over udviklingen i den opsigtsvækkende sag her:

* 31. oktober 2018: Anne-Elisabeth Hagen forsvinder fra familiens hjem i Lørenskog, der ligger nær Oslo i Norge. Det sidste livstegn gav hun, da hun talte i telefon med sin mand klokken 9.14.

Den formodede gerningsmand efterlod en skriftlig besked i huset. Den indeholdt et krav om løsepenge for kvinden og trusler om at dræbe hende, såfremt politiet blev involveret i sagen.

Politiet frarådede familien at betale løsesummen på omkring 67 millioner danske kroner. Det råd fulgte familien.

* 9. januar 2019: Norsk politi fortæller offentligheden ved et pressemøde, at den norske milliardærfrue er væk. Sagen behandles som en bortførelse.

* 15. januar: Politiet har modtaget mere end 800 tip i sagen. De omhandler mulige skjulesteder, mistænkelige personer og mistænkelige biler.

* 11. februar: Der afholdes endnu et pressemøde, hvor politiet fortæller, at det flere gange har haft kontakt til den formodede gerningsmand.

Korrespondancerne har dog ikke indeholdt tegn på, at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Det kalder politiet for 'urovækkende'.

* 19. juni: Norsk politi oplyser, at det har ledt efter Anne-Elisabeth Hagen på en adresse i Danmark. Det fører dog intet nyt med sig.

* 26. juni: Politiet har droppet teorien om, at Anne-Elisabeth Hagen blev bortført. I stedet efterforskes sagen som et drab.

* 3. august: Det norske medie VG beretter, at Hagen-familien modtager et pengekrav fra den formodede gerningsmand på omkring ti millioner norske kroner - svarende til 7,5 millioner danske kroner - for tegn på liv.

Hagen-familien efterkommer ifølge VG kravet, men modtager ingen oplysninger fra den formodede gerningsmand.

* 6. august: Familiens advokat Svein Holden oplyser, at familien 8. juli har fået en besked fra kidnapperne. Familien har dog ikke fået det ønskede bevis på, at Anne-Elisabeth Hagen er i live.

* 8. januar 2020: Politiet meddeler, at det vil intensivere eftersøgningen på land og til vands, da der er fundet nye spor.

* 22. januar: Anne-Elisabeth Hagen erklæres formelt død. Politiet er ikke sikker på, at hun er død - men hun formodes at være dræbt og indgår nu i de officielle opgørelser over uopklarede drab i Norge.

* 28. april: Norsk politi anholder Anne-Elisabeth Hagens mand, Tom Hagen. Politiet stopper ham, da han er på vej til sit arbejde.

Kilder: Vg.no, Ritzau.

112 - 28. apr. 2020 - kl. 10:34 Norske Tom Hagen er sigtet for drab eller medvirken til drab på sin kone
1 af 2 Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Foto: Ritzau/Scanpix
2 af 2 Den norske milliardær og forretningsmand, Tom Hagen, er sigtet for drabet på sin hustru, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, som forsvandt i oktober 2018. Foto: Torbjørn Olsen/Ritzau Scanpix