Trækker bue mod demonstranter

Demonstranternes reaktion kom prompte, da en mand i Salt Lake City midt på gaden trak en bue mod dem

Advarsel: Voldsomme billeder. Video: Reuters/PA.

Mens politi og demonstranter fortsætter deres sammenstød i flere større byer tværs over USA, går enkelte deres egne veje.

I Flint i delstaten Michigan har politiet på foranledning af sheriffen i Genesee County, valgt at gå med demonstranterne, men også på den civile side ses trodsreaktioner.

Voldsomme sammenstød udspiller sig flere steder i USA. Men i Flint, Michigan har politiet lagt deres udstyr, og går i stedet med demonstranterne. Foto: Scott Olson / Ritzay Scanpix Samfund - 31. maj. 2020 - kl. 11:56 Skifter side: Politi går med demonstranter

Således valgte en mand i Salt Lake City lørdag at trække en bue mod demonstranterne omkring sig med ordene 'All lives matter' (alle liv har betydning, red.) som et spil på ord et formentligt modsvar til bevægelsen 'Black lives matter' (sorte liv har betydning, red.), der har som mål at bekæmpe racisme i USA.

Det skriver Reuters.

Flere optagelser fra stedet viser, hvordan manden efterfølgende overfaldes og tæves af nærværende demonstranter på gaden, ligesom de ifølge flere medier skal have væltet og sæt hans bil i brand.

Inden da havde han ellers fortalt det lokale nyhedsmedie Fox13 en anden historie, nemlig at han blot forsøgte at hjælpe politiet, og at han selv var blevet overfaldet, da han råbte 'all lives matter' fra sin bil.

Manden er kendt af politiet i Salt Lake City, men er endnu ikke i dets varetægt, skriver det på Twitter. Man vil nu undersøge, om han kan sigtes.

Kaos landet over
Hele USA er disse dage i krise, og såvel journalister som myndigheder og altså almindelige borgere er blevet angrebet.

Mindst 30 byer spredt over hele USA er blevet ramt af de massive demonstrationer, der er kommet i kølvandet på George Floyds død.

Den 46-årige sorte mand mistede mandag livet, efter den nu tidligere betjent Derek Chauvin i ni minutter hvilede sit knæ på hans hals under en anholdelse til trods for adskillige råb om hjælp fra Floyd selv og de omkringværende.

Video: AP