Trængende 'pensionist-betjent' glemte sin pistol på toilet på Christiansborg

Folketingets sikkerhedschef blev tilkaldt, da den skarpladte pistol blev fundet ved Landstingssalen

Der var 12 skarpe skud i magasinet på Hecker & Koch pistolen, der blev fundet på et toilet på Christiansborg. Foto: Jens Panduro/Polfoto.
Der var 12 skarpe skud i magasinet på Hecker & Koch pistolen, der blev fundet på et toilet på Christiansborg. Foto: Jens Panduro/Polfoto.

Et akut toiletbesøg på Christiansborg fik uventede konsekvenser for en 63-årig tidligere politichef i Københavns politi, fordi han glemte sin Heckler & Koch tjenestepistol med 12 skarpe skud på toilettet.

Her blev pistolen fundet af en folketingsbetjent, der straks tilkaldte Folketingets sikkerhedschef.

Men inden 'terror-alarmen' blev slået på Christiansborg, opdagede politimanden, at han havde glemt sin pistol på toilettet, og derfor kunne alle ånde lettet op.

Men episoden blev indberettet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og nu har statsadvokaten i København besluttet at tiltale den 63-årige tidligere pletfri vicepolitiinspektør for grov forsømmelse eller skødesløshed i tjenesten.

Han nægter sig skyldig og kræver at blive frifundet i Københavns Byret, hvor statsadvokaten kræver ham idømt en bøde på 10.000 kr.

Da den 63-årige stoppede som chef i Københavns politi, fik han som mange andre erfarne betjente et 'pensionistjob' som politivagt i Folketinget.

Ikke vant til at gå med pistol
Som chef i Københavns politi havde han ikke båret pistol i mange år, men politivagterne i Folketinget skal nu være bevæbnede.

Tidligere var 'pensionist-betjentene' på Christiansborg ubevæbnede, men på grund af terror-truslen bærer de nu pistol.

Klokken 10.45 den 26. februar sidste år måtte den 63-årige akut gå på et toilet på første sal ved Landstingssalen på Christiansborg. Da han var færdig, glemte han uheldigvis pistolen på toilettet.

- Der gik kun kort tid, måske et kvarter, før det gik op for ham, at han havde glemt sin pistol, siger den 63-åriges forsvarer, advokat Torben Koch.

Advokaten vil påstå frifindelse, når sagen kommer for retten senere på måneden.

Ifølge anklageskriftet blev pistolen efterladt på et 'offentligt tilgængeligt toilet'.

- Det kan diskuteres, om der er tale om et offentligt tilgængeligt sted, siger Torben Koch med henvisning til, at Christiansborg har en omfattende adgangs- og sikkerhedskontrol.

Advokaten mener også, at sagen kunne være afgjort disciplinært i stedet for at rejse en straffesag mod den 63-årige tidligere politichef.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen