Trafikken lammet af flere ulykker: Torpederede autoværn med fuld fart

Svensk ægtepar bragt til Rigshospitalet efter ulykke i forbindelse med overhaling

Se video fra stedet her

Det var formentlig et ildebefindende, der gjorde, at en mandlig bilist her til eftermiddag kørte galt på Køge Bugt Motorvejen ved frakørsel 26 onsdag eftermiddag. Det fortæller vidner til politiet.

Det var et ældre svensk ægtepar, der sad i bilen, og de er nu bragt til Rigshospitalet med livstruende skader.

Se mere video hos Local Eyes.

Ulykken skete i forbindelse med en overhaling.

- Det er en almindelig overhaling, og det tyder på, ifølge vidner, at den mandlige fører får et ildebefindende og trækker ind i første vognbane og ind i autoværnet med uændret hastighed og bliver slynget op af en betonpille, fortæller vagtchefen hos Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet.

Ifølge vidner kørte manden omkring 80 km/t under overhalingen, og bilen kom op at ride på autoværnet et par hundrede meter, før den blev stoppet af betonpillen.

Ægteparret kørte i en et år gammel Mercedes, hvilket formentlig har været årsagen til, at de ikke blev dræbt på stedet ved den voldsomme ulykke.

Fastklemt mellem lastbiler
Kort tid efter den voldsomme soloulykke med det svenske ægtepar sket et harmonikasammenstød lige syd for Kildebrøndevej i nordgående retning. Ved harmonikasammenstødet var 10 biler involveret. To ambulancer kørte tilstedet og behandlede folk med små knubs. To personer blev kørt til kontrol for nakkesmerter på skadestuen.

Under en time efter harmonikasammenstødet blev redningskøretøjer rekvireret til en voldsom ulykke mellem frakørsel 28 og 29 ligeledes i nordgående retning.

Netop nu arbejder redningsmandskab på stedet, hvor en personbil er blevet fastklemt mellem to lastbiler.

De mange ulykker betyder, at der lige nu er noget nær trafikalt kaos på den befærdede motorvej, oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

- Motorvejen er lukket i nordgående retning og lige nu bliver trafikken dirigeret af ved frakørsel 29 og ført tilbage igen på frakørsel 28, siger Rene Søe Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet har endnu ikke overblikket over sidste ulykke, men udsigten er ikke god medgiver vagtchefen.

- Det ser skidt ud. Vi er stadig væk i gang derude og vi har tilkaldt en bilindspektør for at få klarlagt hændelsesforløbet, lyder det.

Trafikken lammet
De mange ulykker har haft stor indflydelse på trafikken siden klokken 15, oplyser Vejdirektoratet.

- Køge Bugt Motorvejen er Danmarks mest trafikerede motorvejsstrækning. Ulykkerne har påvirket trafikken voldsomt, og i de sidste timer har vi set stor kødannelse, oplyser vagthavende ved Vejdirektoratet, Martin Sigvardt til Ekstra Bladet.

- Lige nu arbejder redningsmandskab på stedet. På Vejdirektoratetskameraer kan jeg se, at vejen netop er blevet spærret af, mens adskillige politi, rednings- og brandkøretøjer arbejder på stedet, fortæller Martin Sigvardt.

Motorvejen åbner tidligst klokken 18.00.

1 af 3 Foto: Kenneth Meyer
2 af 3 Foto: Kenneth Meyer
3 af 3 Foto: Kenneth Meyer.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere