Tragedier i Houston: Småbørn skød sig selv

På blot fire dage har to forskellige småbørn ved et uheld skudt sig selv i USA i nærheden af Houston. En tredje blev skudt af sin femårige bror

Alexis Mercer blev dræbt af sin fars netop rengjorteFoto: Family handout
Alexis Mercer blev dræbt af sin fars netop rengjorteFoto: Family handout

En omgang røver og soldater-leg mellem to brødre i forældrenes soveværelse i Houston endte brat i mandags, da den femårige lillebror skød sin seksårige storebror, Hayden, i maven med en rigtig pistol.

- Han må have taget den forkerte pistol og troet, at det var legetøj. Men pistolen var ægte, og han sigtede på min nevø og affyrede den, fortæller den seksårige Haydens onkel, Thomas Gray til KHOU, et lokalt nyhedsbureau i Houston.

Den tragiske ulykke er blot en ud af tre ulykker inden for fire dage, hvor børn er involveret i skudulykker. Uheldet kom blot tre dage efter, at en unavngiven treårig dreng døde i fredags efter at have skudt sig selv i hovedet. Det skriver The Guardian.

Hayden overlevede ulykken, men langt fra alle er så heldige.

Søndag døde 4-årige Codrick Beal efter at have skudt sig selv ved en fejl. Ulykken skete hos en ven af familien, hvor han fandt en pistol i huset. Codrick Beal blev passet, fordi moren var ude at fejre sin fødselsdag.

Oven på den tragiske ulykke var Codricks familie i chok.

- Det er simpelthen et forfærdeligt uheld. Man ser det hele tiden i nyhederne, men man forestiller sig ikke, at det vil ramme dig. Det er det mest forfærdelige, siger Leticia Beal, en tante til Codricks mor, til Houston Chronicle, et andet af de lokale nyhedsbureauer i Houston.

En lignende tragedie overgik treårige Alexis Mercer i starten af februar. Alexis' far havde rengjort sin pistol i stuen, mens Alexis var ude sammen med sin mor og to søskende.

Faren var taget på arbejde, da Alexis kom hjem, og den rengjorte pistol lå endnu i stuen. Der gik ikke længe, inden Alexis' fandt pistolen. Det blev det sidste, hun gjorde.

De mange uheld er ikke enkeltstående eksempler. En amerikansk rapport fra sidste sommer viser, at mindst 100 børn døde som følge af skudulykker i 2013, mens det anslås, at 660 børn endte på hospitalet, efter de selv eller andre børn har leget med et håndvåben.

I to ud af tre tilfælde skete ulykken inden for hjemmets fire vægge eller i familiens bil, mens det i 20 procent af tilfældene skete hos et familiemedlem eller ven af familien.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere