Transkønnet kvinde blev brutalt overfaldet - nu er hun fundet dræbt

Politiet har ingen beviser, der forbinder dødsfaldet med sidste måneds voldsomme overfald

Muhlaysia
Muhlaysia

I sidste måned blev 23-årige Muhlaysia Booker udsat for et groft overfald af en gruppe mænd i fuldt dagslys i Dallas i den amerikanske stat Texas. Mændene slog og sparkede den unge kvinde, angiveligt som en reaktion på en forseelse i trafikken.

Overfaldet blev filmet og lagt op på de sociale medier, og blev efterforsket af politiet som en mulig hadforbrydelse. En 29-årig mand, Edward Thomas, blev arresteret og sigtet for overfaldet, men han er ikke længere i politiets varetægt.

Intet linker hendes død til overfald
Tidligt lørdag morgen lokal tid modtog politiet i Dallas en anmeldelse om skud, og fandt kort efter den 23-årige Muhlaysia Booker på gaden, dræbt af skud.

Det skriver blandt andre Washington Post og Independent.

Indtil videre tilskriver ordensmagten Muhlaysia Bookers død 'dødsvold', men udover det er der ikke blevet offentliggjort nogen detaljer i sagen.

Politiet har dog udtalt, at der ikke er nogen beviser, der peger på, at den transkønnede kvindes død har nogen forbindelse til overfaldet, der fandt sted i april.

Her blev Muhlaysia Booker kørt af vejen efter ved et uheld at have bakket op i en af mistænkte mænds bil og derefter forsøgt at flygte fra stedet.

Hun fik tildelt slag og spark, og blev angiveligt også truet med en pistol. Det fremgår af politiets rapport om episoden, som BuzzFeed News er i besiddelse af.
Muhlaysia Booker endte med en hjernerystelse og et brækket håndled.

I politirapporten, og som det kunne høres i videoen fra overfaldet, da den blev lagt på Facebook, blev Edward Thomas tilsyneladende tilbudt 200 amerikanske dollars for at give Muhlaysia Booker tæsk.

Efter at være blevet udskrevet fra hospitalet, stillede hun op på en pressekonference, og udtalte blandt andet:

- Denne gang var det mig. Næste gang kan det være en anden, der er tæt på dig.

Borgmesteren i Dallas, Mike Rawlings, lagde mandag et opslag på Twitter, hvor han giver udtryk for at være dybt berørt af Muhlaysia Bookers død.