Tre anholdt efter fund af 71 lig

Torsdag fandt østrigsk politi en lastbil med over 70 døde flygtninge

Her kan du se et billedegalleri fra gerningsstedet (video: AP)

Ifølge den østrigske avis Kronen Zeitung er tre anholdt i Ungarn i forbindelse med de angiveligt 71 døde flygtninge, som blev fundet torsdag. Det skriver Reuters. Et enkelt medie skriver, at antallet er anholdte er oppe på syv personer. Den mistænkte chauffør er stadig på fri fod.

De tre er en del af et mafia-netværk, og ifølge Kronen Zeitung formodes de egentlige bagmænd at befinde sig i Rumænien. Talsmanden for det østrigske indenrigsministerium har dog endnu ikke bekræftet Kronen Zeitungs oplysninger.

Lastbilen blev fundet på motorvej A4 i 45 kilometer fra Wien i Østrig torsdag aften, hvor man formodede, at der var 50 lig i lasten. Men i morges meddelte det østrigske indenrigsministerium, at det korrekte antal lød på 71 lig.

Politiet jagter stadig den ansvarlige lastbilchauffør (Foto: AP) 112 - 27. aug. 2015 - kl. 18:11 Op mod 50 døde flygtninge: 'Værste massemord siden 2. Verdenskrig'

15 retsmedicinere er på stedet for at undersøge, hvordan de mange flygtninge døde.

Se også: Nødhjælp: Tid til handling efter fund af døde i lastbil i Østrig

Politichef i Burgenland Hans Peter Doskozil har udtalt, at meget tyder på, at de mange flygtninge havde været døde i to dage, før politiet fandt lastbilen. Det skriver Bild. Lastbilen har ungarske nummerplader, og der lyder meldinger om, at lastbilchaufføren mellem klokken 05.00-06.00 onsdag morgen kørte fra Budapest, Ungarn. I løbet af natten til torsdag skal lastbilen have krydset grænsen til Østrig.

Klokken 11.00 afholder det østrigske politi pressekonference, hvor de vil komme med yderligere oplysninger om sagen.

Her kan du se mere video fra gerningsstedet (video: AP/Ritzau)