Tre anholdt: Politiaktion mod hashhandlen i Nørrebroparken

Tre personer er i dag blevet anholdt i en større politiaktion mod hashhandlen i københavnsk park

Hashsalget i den københavnske park foregår åbenlyst og har særligt under corona-nedlukningen haft kronede dage. Foto: Ekstra Bladet
Hashsalget i den københavnske park foregår åbenlyst og har særligt under corona-nedlukningen haft kronede dage. Foto: Ekstra Bladet

Efter flere ugers intens efterforskning har Københavns Politi i dag slået til mod flere af dem, der leverer hash til sælgerne i Nørrebroparken.

Det oplyser leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Rune Nielsen, til Ekstra Bladet.

Den koordinerede aktion har fundet sted på en række adresser i og omkring København.

Tre personer er indtil videre anholdt. De forventes fremstillet i grundlovsforhør torsdag, oplyser politiet.

Foto: Ekstra Bladet Krimi Sådan vogter pusherne Nørrebroparken

- Det er en forholdsvis omfattende aktion, hvor vi rammer forsyningskæden til den hashhandel, der finder sted i Nørrebroparken, siger Rune Nielsen.

Aktionen fortsætter onsdag eftermiddag og politiet kan ikke udelukke, at der vil blive foretaget flere anholdelser.

- Vi har længe haft et stort fokus på Nørrebroparken og foretager jævnligt anholdelser af sælgerne. I dag er vi gået efter deres forsyninger. Det er vi ikke færdige med, så der kan sagtens komme flere anholdelser i løbet af den næste tid, siger Rune Nielsen.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan Nørrebroparken er blevet omdrejningspunkt for Københavns Næststørste hashmarked.

Særligt under corononedlukningen af landet, hvor Pusher Street på Christiania i en periode ligeledes var lukket ned, har parkens pushere haft kronede dage.

- Det et hashsalg, der foregår åbenlyst, og vi vurderer, at det foregår på daglig basis og er organiseret, siger Rune Nielsen, der oplyser, at Københavns Politi har en løbende og omfattende indsats omkring Nørrebroparken både i forhold til bekæmpelse af hashhandel og en mere generel og tryghedsskabende patruljering fra nærpolitiets side.

Foto: Ekstra Bladet Krimi Sådan vogter pusherne Nørrebroparken

Ifølge politiet foregår handlen ofte ved, at en ’frontperson’ henviser kunderne til de egentlige pushere, der foretager handlen i ly af de grønne buskadser. Foto: Ekstra Bladet Krimi Her er Københavns næststørste hashmarked