Tre dømt: Ofre blev kidnappet, mishandlet og fik dummebøder

Unge mænd blev bortført i biler og holdt fanget i timevis, mens de blev udsat for grov vold af afpresserne

De tre dømte kendte ofrene fra området ved Askerød i Greve kommune. Foto: SørenSchnoor/Polfoto.
De tre dømte kendte ofrene fra området ved Askerød i Greve kommune. Foto: SørenSchnoor/Polfoto.

Tre unge fra Askerød i Greve, et område der er på regeringens ghetto-liste, blev i dag dømt for frihedsberøvelse, grov vold og afpresning ved retten i Roskilde.

Ofrene var tre unge mænd, som gerningsmændene kendte fra området, og to af dem blev udsat for timer lange frihedsberøvelser og grov vold, hvor der blev brugt blandt andet en hakkekniv, en mukkert, kæppe, skovl og en sten til at mishandle dem.

To af ofrene fik 'dummebøder' på 35.000 og 30.000 kr., mens det tredje offer blev truet til at betale 4000 kr. for sit pas, hvis han ville have det tilbage.

En 16-årig dreng fik to år og tre måneders fængsel, mens en 19-årig fik tre års fængsel og 22-årig fik et års fængsel, fordi han kun deltog i den ene frihedsberøvelse. De to yngste dømte er af anden etnisk herkomst, mens den 22-årige er dansker. Alle tre ankede på stedet til frifindelse. De to yngste er forsat varetægtsfængslet.

Retssagen er kørt over fire dage, hvor motivet til afpresningerne ikke er kommet klart frem. Retten lagde til grund, at ofrene ikke havde gæld til gerningsmændene, og at der derfor var tale om pengeafpresning.

Slået på skinnebenet med mukkert
Anklageskriftet beskriver, hvordan et offer den 2. august sidste år blev lokket ud fra Burger King i Køge under påskud af, at den 22-årige ville betale en gæld til ham. Udenfor blev manden overfaldet med sten, slag og spark og tvunget ind i en varebil. Han blev truet med knive og den 16-årige sagde: 'Du kan bare vente og se, hvor mange stik du får, din lille luder'.

Offeret blev kørt til Askerød og undervejs blev han slået i hovedet og på kroppen. I Askerød blev offeret tvunget ned i en tunnel, hvor han fik flere slag og spark, blev truet med knive og hakket i hovedet med en hakkekniv.

Den 16-årige holdt hans ben udstrakt, mens den 19-årige slog ham på skinnebenet med en mukkert og i panden med en sten. Han fik ordre på at betale en dømmebøde på 35.000 kr. inden dagen var omme, før han fik lov at gå.

Falsk date lokkede offer
Det andet offer blev udsat for frihedsberøvelse den 8. juni sidste år ved Vallensbæk Station. En kvinde lokkede ham med i en bil under påskud af, at de skulle på date, mens ved Vallensbæk Station hoppede den 16-årig og den 22-årige ind i bilen og sagde noget i retning af 'det var dumt, du stak af'.  De kørte til Askerød, hvor de samlede en fjerde gerningsmand op.

Herefter blev offeret kørt til en tom garage i nærheden, hvor de tre mænd slog og sparkede offeret i hovedet og på kroppen, slog ham med trækæppe, en stor træplade og en firkantet trærafte.

Efter overfaldet blev han kørt tilbage til Askerød og 'vist frem' for flere andre unge mænd. Så gik bilturen til et skovområde på Strandvejen i Hundige, hvor offeret fik flere bank med knytnæver, en kæp og en skovl. Han blev også pisket på ryggen med en greb og fik kastet en sten fra en halv meters højde ned over sin hånd, så han brækkede armen og fik flænger, der måtte syes.

Offeret fik ordre på at betale en dummebøde på 30.000 kr. Ellers ville han få flere bank og få lov til at 'overnatte' i den 19-åriges kælder.

Det tredje offer for de unges afpresning blev passet op den 2. august sidste år ved p-pladsen ved Greve Musikhus, hvor han fik nogle lussinger, mens gerningsmændene tog hans pas. Han fik besked på at hente 4000 kr., hvis han ville have passet tilbage. Ellers ville de stikke ham ned eller brænde hans hus af.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere