Tre mænd frifindes for drabsforsøg, men kendes skyldig i grov vold

Tre mænd på 50, 49 og 27 år er i netop blevet frifundet for drabsforsøg. I stedet er de blevet kendt skyldig i grov vold

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): De tre dommere og samtlige nævninge er her til formiddag blevet enige i at frifinde Allan Luplau, Claus Christensen og Johnny Bo Jensen i drabsforsøg. I stedet kendes de skyldig i grov vold.

Natten mellem d. 19-20 september sidste år overfaldt Allan Luplau (50 år), Claus Christensen (27 år) og Johnny Bo Jensen (49 år), den 44-årige Jan F, på sin bopæl i Næstved. Til overfaldet brugte de bl.a. flere køller, knive, knojern, tåregas og en havesaks. Havesaksen brugte Allen Luplau til at klippe lillefingeren af offeret.

Se også: Tiltalt for drabsforsøg: Derfor klippede jeg hans finger af

Anklagemyndigheden har betegnet overfaldet som drabsforsøg, men i dag er de tre tiltalte frifundet, og i stedet kendt skyldig i grov vold. Derudover er de tre kendt skyldig i røveri.

Dømt for grov vold: Min telefon gik ud da jeg ville ringe efter hjælp
Claus Christensen har tidligere forklaret, at han ikke deltog i overfaldet, men at han i stedet forsøgte at tilkalde hjælp. Først forsøgte han, at ringe 112, men hans telefon gik efter eget udsagn ud, inden han nåede at trykke det sidste to-tal i nummeret til alamcentralen.

Retten vurderede at Claus Christiensens forklaring var usand, i det de finder det bevist at hans telefon har ligget i bilen udenfor lejligheden, mens overfaldet fandt sted. Derfor er han også blevet kendt skyld i overfaldet.

Allan Luplau der selv har bekræftet politiet påstand, om at han skulle være hovedmanden bag overfaldet, er som den eneste kendt skyldig i at have ført en kniv under overfaldet.

112 - 27. aug. 2015 - kl. 19:42 Fik klippet finger af: Hvorfor tager du ikke dem alle sammen?

Der er nu pause i retten frem til kl. 12.15, herefter skal anklagemyndighed og de tiltaltes advokater kommet med et bud på en passende straf, og herefter vil dommerne trække sig tilbage og finde frem til en passende dom.

1 af 2 
2 af 2