Tre sigtet: Smuglede millioner ind i Danmark

En far, hans søn og en kvinde er i et grundlovsforhør blevet sigtet for at have smuglet euro ind i Danmark

Har du oplysninger om sagen, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

DOMMERVAGTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): Mindst 2,2 millioner kroner er i perioden fra 13. april til 26. september i år blevet smuglet ind i Danmark.

Det mener i hvert fald Københavns Politi, som søndag fremstillede tre personer i grundlovsforhør i dommervagten i København.

De tre - en 50-årig mand, hans 26-årige søn og en 50-årig kvinde, hvis relation til de andre ikke er Ekstra Bladet bekendt - har ifølge sigtelsen gentagne gange smuglet beløb på mindst 10.000 euro - 75.000 kroner - ind i Danmark.

Større efterforskning
Pengene, som politiet ikke kender oprindelsen af, er ikke oplyst til told- og myndighederne hverken i Danmark eller i Tyskland og Belgien, hvor pengene er smuglet fra.

De tre sigtede blev anholdt ved grænsen lørdag aften, og det var tilsyneladende ikke ved en tilfældighed. I hvert fald udgør sagskomplekset mod kvinden og de to mænd allerede på nuværende tidspunkt fem ringbind med dokumenter - heriblandt aflytninger og observationer gjort af politiet.

Detaljerne hemmeligholdes
De tre er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed og for at bryde Toldloven. Politiet mener, at der udover de tre personer fortsat er to gerningsmænd på fri fod.

Detaljerne omkring indsmuglingen af de mange euro kom frem for lukkede døre af hensyn til efterforskningen samt de formodede medgerningsmænd, der fortsat er på fri fod.

Den 50-årige mand nægtede sig skyldig. Ekstra Bladet er ikke bekendt med de to øvrige sigtedes stillingtagen. I grundlovsforhøret valgte dommeren at opretholde anholdelserne i tre gange 24 timer.