Tredje tog med flygtninge på vej til Rødby

Endnu et tog vil fredag eftermiddag blive tilbageholdt i Rødbyhavn

Her bliver flygtninge tilbageholdt af politiet. (Foto: Per Rasmussen)

Et nyt tog på vej med ca. 100 udlændinge er i øjeblikket på vej til Rødby, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det tredje tog vil blive henstillet sammen to i forvejen tilbageholdte tog, der er ankommet inden for det seneste døgn.

De to tilbageholdte togsæt er flyttet fra perronen på stationen i Rødby for at gøre plads til det nye tog, når færgen lægger til i Rødby, oplyser politiet.

Her løber flygtningene fra politiet. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 9. sep. 2015 - kl. 11:42 20 flygtninge løber fra tog - biler samler dem op

Politiet oplyser desuden, at en god del af de personer, der tidligere løb fra et af de tilbageholdte tog, igen er tilbageholdt af politiet, og de bliver nu indkvarteret.

En del danske biler er set i Rødby i nærheden af det sted, hvor politiet tilbageholdt en del udlændinge, lyder det i pressemeddelelsen, hvilket bekræfter Ekstra Bladets udsendtes oplysninger fra tidligere på dagen.

Politiet skal igen gøre opmærksom på, at hvis man transporterer udlændinge væk fra Rødby, så læner man sig kraftigt op af en overtrædelse af udlændingeloven, og derfor skal politiet fraråde dette.

Scanlines står for færgeoverfarten fra Puttgarden til Rødby, og her oplyser presserådgiver Anette Ustrup Svendsen, at man nu lukker for alle passere til fods.

- Vi lukker for al landgang, så nu er det kun muligt at komme om bord med bil, bus eller tog, siger hun til Ekstra Bladet.

De fleste flygtninge kommer med tog, og det er da heller ikke, fordi Scanlines har voldsomt mange på gåben, at de nu lukker.

- Vi vil koncentrere os om de andre former for passagerer, lyder det.