Trehjulet hærværksturné: Domkirke udsat for blasfemisk grafitti

En mand på en trehjulet cykel udøver hærværk i Roskilde i stor stil. Domkirkedøren fik et 'Fuck Jesus'

Her ses gerningsmanden på en Statoil-tank i Roskilde. Foto: Politiet.
Her ses gerningsmanden på en Statoil-tank i Roskilde. Foto: Politiet.

En graffitimaler fortsætter sin hærværksturné i Roskilde, hvor der nu er ødelagt for flere hundrede tusinde kroner.

Domkirken har været udsat for blasfemisk grafitti fem gange, men der er op mod 100 tilfælde af hærværk i det indre Roskilde, som har stået på siden slutningen af januar, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er især gået ud over domkirken, hvor der i weekenden 18. og 19. april blev malet graffiti på en dør til kirken, og kirkens blomsterkummer blev væltet.

Her ses kirkedøren i Roskilde, hvor en gerningsmand har skrevet 'Fuck Jesus' og tegnet en haletudse. Foto: Politiet.
Her ses kirkedøren i Roskilde, hvor en gerningsmand har skrevet 'Fuck Jesus' og tegnet en haletudse. Foto: Politiet.
 

- Vi er ret sikre på, at det er en lokal, Han kan enten være psykisk syg, eller også har han et eller andet i mod kirken. Det kan være en personlig eller religiøs vrede, siger Rene Halmbæk Jørgensen, efterforsker ved lokalpolitiet i Roskilde, til Ekstra Bladet.

Mange steder rundt om i Roskilde by har gerningsmanden lavet tags blandt andet med bogstaverne 'STW' og et haletudse-symbol, som man kan se på billedet.

 

- Hærværket har foreløbigt kostet ejerne af de ramte bygninger og genstande flere hundrede tusinde kroner til afrensning af graffiti og udbedring af skader, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet har tidligere bedt om hjælp til at få gerningsmanden identificeret, men selvom man nu har fundet hans trehjulede cykel, som viste sig at være stjålet, så er han endnu ikke fanget og fortsætter med at lave hærværk i Roskilde.

- Vi har fået nogle få tip, men vi mangler noget at gå videre med, før vi kan få fat i gerningsmanden, fortæller efterforskeren.

Personer, der har oplysninger i sagen eller eventuelt har kendskab til, hvem der kunne stå bag hærværket, bedes kontakte lokalpolitiet i Roskilde på telefon 114.

1 af 3 Her ses kirkedøren i Roskilde, hvor en gerningsmand har skrevet 'Fuck Jesus' og tegnet en haletudse. Foto: Politiet.
2 af 3 Her ses hærværk i Roskilde, hvor gerningsmanden har skrevet 'STW'. Foto: Politiet.
3 af 3 Her ses gerningsmanden på en Statoil-tank i Roskilde. Foto: Politiet.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere