Trick-tyve anholdt på fersk gerning

Rumænere mistænkes for stribe af tyverier i Nordsjælland

Denne video er fra et tidligere tricktyveri i Nordsjælland. Politivideo

Efter en bølge af trick-tyverier mod ældre i Nordsjælland, har politiet startet en operation for at stoppe tyverierne, hvor ofrene får afluret deres pin-koder, når de handler, hvorefter dankortet bliver stjålet og deres konti lænset for penge.

Aktionen gav resultat på første dag, da tre rumænere blev anholdt, da de forsøgte at aflure en pinkode ved en kontantautomat på Lyngby Station nord for København.

Efterfølgende har politiet sigtet rumænerne for flere forhold af trick-tyverier, hvor de optræder på video-overvågninger fra supermarkeder eller kontantautomater.

Krimicentralen - 29. sep. 2016 - kl. 21:03 Ældre mand udsat for tricktyveri: Tyven havde fået med stokken

- Det er ofte store beløb, som det er lykkedes trick-tyvene at hæve. Det kan være op til 30.-40.000 kr. pr. tyveri, siger efterforskningsleder Carsten Spliid, Nordsjællands politi.

- Vi har de sidste par uger været plaget af trick-tyverier, hvor der er sket omkring 30. Derfor har vi startet en kampagne, der varer de næste par uger, hvor vi vil forsøgte at sætte en stopper for det.

Disse to kvinder er efterlyst. Foto: Politi 112 - 29. sep. 2016 - kl. 12:24 Fik besøg af disse to 'hjemmehjælpere' - men noget var HELT galt

Under aktionens første dag fik politiet foruden de tre rumænske trick-tyve også anholdt to rumænere, der stod bag et villaindbrud i Birkerød.

På Lyngby Station så civile betjente, at en rumæner kiggede en kunde over skulderen i forsøget på at aflæse kundens pin-kode. Politiet forsøgte at anholde ham, men han stak af sammen med to kumpaner. De blev dog alle tre anholdt i en bus i Lyngby kort efter.

Både de rumænske indbrudstyve og de sigtede trick-tyve blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Lyngby med begæring om varetægtsfængsling.

Krimicentralen - 13. sep. 2016 - kl. 20:01 Dansk politi kæmper mod tricktyve: Så vilde er de

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere