Tripeldrab i Aalborg: De myrdede også deres bror og søster

Søskendedrab sker sjældent, men der er alligevel en række tilfælde i Danmark indenfor de seneste år

En kun 15-årig pige myrdede i april i år sin storebror, der er autist. Foto:Mikkel Tariq Khan
En kun 15-årig pige myrdede i april i år sin storebror, der er autist. Foto:Mikkel Tariq Khan

Drab mellem søskende sker sjældent. Men det sker.

I denne uge myrdede en 19-årig ung mand både sine forældre og sin kun 22-årige storebror i Nordjylland.

Ekstra Bladet bringer her fire tilfælde af andre drab begået mod en bror eller søster i Danmark indenfor de seneste ti år. Omstændighederne er meget forskellige.

Se også: Pige på 15 erkender dødeligt knivstik på storebror

Den 26. april 2015:

En kun 15-årig pige fra København myrder sin 20-årige bror med knivstik.

Broderen var handicappet og boede på et kommunalt bosted målrettet autister.

Den 15-årige pige boede alene med sin mor, og storebroderen var hjemme på weekend, da tragedien indtraf. Pigen erkendte sig skyldig i grundlovsforhør og blev varetægtsfængslet i surrogat på en institution for unge.

Efterfølgende vurderede formanden for Landsforeningen Autisme, Heidi Thamestrup i Ekstra Bladet.

- Det er sjældent, det går så vidt. Det er en frygtelig tragedie for familien, men der er jo ikke noget underligt i det. Kommunerne skærer ned på det her område. Man gør sig ingen begreb om, hvor svært det er at tackle de her børn, og når man så ikke får den hjælp, man behøver ender det nemt galt. Det er ikke problemer, som vi ikke kan løse, men det kræver, at vi får hjælp, sagde Heidi Thamestrup, og pegede på, at færre børn med autisme får specialtilbud, og at det bliver sværere for familier, at få undervisning og støtte til at håndtere deres handicappede barn.

- Det er alt sammen med til at presse familierne.

Problemerne mellem søskende, hvor den ene er autist, er så store, at der er kommet et helt særnummer om dette emne i landsforeningens medlemsblad.

Se også: Søskende-drab i Horsens: Dræbt kvinde var kendt skuespiller

Natten til den 29. december 2014:

25-årige Barzan Bahat Khalil, dræber sin 28-årige syriske storesøster, Shinda Khalil med knivstik i en lejlighed i Sønderbrogade Horsens, mens flere familiemedlemmer er til stede.

Han erkendte sig skyldig.

De to søskende kom sammen med flere andre familiemedlemmer til Danmark som flygtninge fra Syrien, i forbindelse med at borgerkrigen brød ud i Syrien i 2011.

Da familien flygtede var Shinda Khalil en kendt og meget brugt skuespiller i Syrien og havde allerede medvirket i flere film og tv-serier.

Den 25-årige sidder i dag varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Den 30. juni i år undveg han fra Psykiatrisk afdeling O2 i Horsens mandag aften/nat mellem klokken 21 og 00:30.

Han blev først anholdt igen nogle uger senere, da han selv henvendte sig på den danske ambassade i Athen, og viste sit personnummerbevis, fordi han var løbet tør for medicin. Han er nu hentet hjem til Danmark igen og atter varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Se også: 12 års fængsel for at dræbe bror

Den 6. februar 2007:

En 37-årig mand bliver idømt 12 års fængsel ved Østre Landsret for drabet på sin bror Kenneth Hedegaard kort før jul 2004.

Ifølge drabsmandens forklaring i grundlovsforhør mere end et år senere, var der tale om rent nødværge, da han dræbte sin bror med otte skud, heraf fire i hovedet og et gennem ryggen. 

Morderen skaffede sig efterfølgende af med liget af sin bror, der først blev fundet og gravet op fjorten måneder senere i grønt område i Brøndby.

- Kenneth var vild i blikket, da han dukkede op hos mig. Han havde taget Ice (krystalamfetamin, der ryges, .), og det havde en meget dårlig virkning på ham. Han var truende og råbte op og havde medbragt en strømpistol, som han forsøgte at bruge mod mig. Jeg skubbede derfor til ham, så han tabte strømpistolen, der gik itu. I stedet for han ud i køkkenet og tog en kniv, mens han råbte, at han ville slå mig ihjel, forklarede drabsmanden i retten.

Gennem mange måneder efter drabet, var Kenneth Hedegaard forsvundet. Hans bror havde koldblodigt skaffet sig af med liget af sin bror ved at grave ham ned i en bevoksning ved Midlergårdsvej i Brøndby.

Se også: Mand fundet skyldig i drab på sin bror

Den 19. februar 2011:

22-årige Hüseyin Pala bliver kvalt i en lejlighed i Hvedemarken i Sønderborg af sin syv år ældre storebror.

Det var en tredje bror, som fandt sin lillebror ombragt i lejligheden.

Han var kvalt ’ved omsnøring af halsen med et ukendt redskab, kom det frem under grundlovsforhøret.’ Den 8. februar 2012 fandt et enigt nævningeting ved retten i Sønderborg den 30-årige skyldig i drabet. Selv nægtede han at udtale sig under retssagen. Retten fandt, at han var sindssyg og også havde været det i gerningsøjeblikket, hvorfor han blev idømt en behandlingsdom på psykiatrisk afdeling.

1 af 3 Den syriske skuespiller Shinda Khalil blev natten til den 29. december sidste år dræbt af sin lillebror i Horsens. Foto: Anders Brohus
2 af 3 Kenneth Hedegaard blev brutalt myrdet af sin storebror med otte skud og derefter gravet ned. Broderen fik 12 års fængsel. Foto: Thomas Willmann
3 af 3 En kun 15-årig pige myrdede i april i år sin storebror, der er autist. Foto:Mikkel Tariq Khan