Trods politiets advarsel: 41 mister kørekort på stedet

Midt- og Vestsjællands Politi stod klar på Køge Bugt Motorvejen, hvor de blitzede 369 bilister, der kørte for stærkt

Ekstra Bladet var fredag morgen med i en af politiets fotovogne på Frederikssundsvej nær Veksø. Se hvordan fotovognen fungerer her. Video: Linda Johansen

Hele ugen har der været fokus på fart i politikredsene. Flere steder har politiets ATK-vogne holdt rundt om omkring i landet.

Men bilisterne har ikke helt lyttet efter. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet havde meldt ud, at man ville stå på Køge Bugt Motorvejen for at holde øje med, om bilisterne satte hastigheden ned ved vejarbejde.

'Der blev blitzet i alt 369 bilister i vejarbejdet, hvor der er nedskiltet til en højeste tilladt hastighed på 50 km/t,' skriver politiet.

Omkring 100 af bilisterne får minimum en bøde på 3000 kroner og et klip i kørekortet.

'Men hele 42 bilister blev målt til en hastighed på over 100 km/t, hvilket udover en bøde på minimum 10.000 kroner udløser en ubetinget frakendelse, idet der jo er skærpende omstændigheder med fordobling af bøden, når det foregår i et vejarbejde,' skriver politiet.

Politiet stod der fra 22 torsdag aften frem til klokken fem fredag morgen, hvor asfaltarbejderne lagde sidste hånd på belægningen. Den højest målte hastighed var 141 kilometer i timen, står der i pressemeddelelsen.

Sænker ikke farten
Selvom der er mere færdselspoliti på vejene under kampagnen i denne uge, og der derfor bliver taget flere fartsyndere end normalt, så er der ikke noget i tallene, der tyder på, at folk har lettet trykket på speederen.

- Det er desværre et gennemsnitsniveau, vi ligger på. Et niveau, som vi ligger på hver eneste dag. Og jeg siger faktisk desværre. For det kan måske betyde, at folk ikke har lagt mærke til kampagnen. Eller også tænker de sig simpelthen ikke om, lød det fra Christian Berthelsen.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader. Det er bekymrende, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.