Tuk-tuk-skud: Betjenten bør frifindes

- Vi har altså ikke at gøre med en skydegal Rambo-type, siger forsvareren om tiltalt politibetjent

Rene Ekkelund Jørgensen blev skudt i benet, da han med en promille på 2,26 kørte frem mod politibetjenten i denne tuk-tuk. (Privatfoto)
Rene Ekkelund Jørgensen blev skudt i benet, da han med en promille på 2,26 kørte frem mod politibetjenten i denne tuk-tuk. (Privatfoto)

Forsvarer Mette Grith Stage påpeger i sin procedure, at hendes voldstiltalte klient handlede efter bogen

- Jeg har svært ved at se, at det skulle være hensynsløst at skyde ned ad og mod tuk-tuk'ens front. Min klient stod i en presset situation med et køretøj og en temmelig beruset fører, der ikke ville stoppe.

- Det var et farligt angreb rettet mod min klient. Hvis nogen har været hensynsløs, var det Rene Ekkelund Jørgensen.

Rene Ekkelund Jørgensen ville køre hjem i sin tuk-tuk, selv om han havde en promille på 2,26. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 19. mar. 2015 - kl. 10:45 Anklager om politiskud: Farligt fejlskøn

Ingen Rambo-type
Forsvarer Mette Grith Stage forsøger lige nu at overbevise domsmandsretten i Aarhus om, at hendes voldstiltalte klient bør frifindes for at have affyret tre skud, hvoraf det ene ramte Rene Ekkelund Jørgensen i benet.

Rene Ekkelund Jørgensen ville køre hjem i sin tuk-tuk, selv om han havde en promille på 2,26. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 11:33 René skudt med promille på 2.26

- Vi har altså ikke at gøre med en skydegal Rambo-type, som anklageren beskriver ham, men en mand, der bare passede sit arbejde.

Det var denne tuk-tuk, som Rene Ekkelund Jørgensen kørte, da han blev skudt af politibetjenten. (Privatfoto) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 10:58 Tiltalt betjent: Han ville køre mig ned

- Det er muligt, min klient handlede uagtsomt, men ikke hensynsløst eller med forsæt om at skade nogen. Han reagerede i en for ham selv farlig situation ved at skyde mod noget mekanisk, og man bør sætte sig i min klients sted i de hæsblæsende sekunder, da han trak sit tjenestevåben, siger Mette Grith Stage.

Dommen afsiges fredag klokken 12.

Ekstra Bladet mødte i sidste uge René Ekkelund Jørgensen, der er så stolt af sine ansigtstatoveringer, at han ikke vil benytte sig af Aarhus Kommunes tilbud om at få økonomisk støtte til at få fjernet tatoveringerne. Kommunens tilbud skal gøre det nemmere for arbejdsløse med ansigtstatoveringer at få et job. Vi tog med René på 'jobjagt' i det centrale Aarhus, hvor alle døre dog var lukkede pga ansigtstatoveringerne. (Foto: Claus Bonnerup)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere