Tunesien: Vi har forpurret spektakulære terrorangreb

32 militante islamister er anholdt i Tunesien. Gruppen havde planlagt flere angreb, siger myndighederne

Tunesien har anholdt en stor gruppe militante islamister, der havde planer om at gennemføre "spektakulære" terrorangreb i det nordafrikanske land.

Det oplyste myndighederne lørdag.

Nogle af de i alt 32 anholdte er vendt tilbage fra Syrien, hvor de har deltaget i kampe mod styret.

Nyheden om masseanholdelserne kommer dagen efter, at en ny koalitionsregering anført af premierminister Habib Essid tiltrådte.

Den nye regering står over for mange store udfordringer. Blandt andet de islamistiske grupperinger, der dukkede op efter den opstand i 2011, der siden rullede hen over hele regionen som det arabiske forår.

- Antiterrorstyrker har forpurret planer om at gennemføre spektakulære angreb mod vitale anlæg, deriblandt indenrigsministeriet, kontrolposter og civile bygninger, siger Mohammed Ali Aroui, en talsmand i indenrigsministeriet.

Gruppen af anholdte inkluderer ifølge talsmanden "adskillige terrorister, som er vendt tilbage fra kampe i Syrien".

Siden præsident Zine El Abidine Ben Alis regime blev væltet under den folkelige opstand i 2011, har Tunesien været et af de lande, hvorfra der er rekrutteret flest jihadister til grupper, der kæmper mod regimet i Syrien.

Antallet af tunesere, som kæmper i Syrien, skønnes at være omkring 3000. Nogle få hundrede er vendt tilbage til Tunesien. Mange af dem er efter hjemkomsten blevet anholdt.

Tunesien slår hårdt ned på militante islamister. Blandt andet for at beskytte turistindustrien, der vejer tungt på statens indtægtsside.