Turist druknet i Vesterhavet

En tysk turist er omkommet ved Henne Strand, efter han blev fanget i et hestehul

Henne Strand Arkivfoto: Brian Rasmussen/Ritzau/
Henne Strand Arkivfoto: Brian Rasmussen/Ritzau/

Klokken 13.13 fik Syd- og Sønderjyllands Politi en anmeldelse om, at en midaldrende mand var kommet i problemer, da han var ude at bade ved Henne Strand ved Vesthavet.

Det bekræfter vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi over for Ekstra Bladet.

- En tysk mand er ude at bade sammen med en anden tysk turist, og af uransagelige årsager bliver han fanget i et hestehul. Redningsmandskabet ankommer forholdsvis hurtigt, men manden er bevidstløs, da han bliver hevet op af vandet, siger vagtchef Nikolaj Hølmkjær og forsætter:

- Han bliver fløjet til Aarhus, hvor man undervejs forsøger at genoplive ham. Men han bliver erklæret død klokken 15.06, siger han.

Der var tale om en tysk turist, der var på ferie ved Vesterhavet. Ulykken skete syd for Henne Strand - ved redningsnummer A 138.

Vagtchefen fortæller, at de pårørende er blevet underrettet, men at man ikke kan komme nærmere ind på mandens identitet.

Et hestehul er et hul i en revle, hvor der kan dannes en kraftig udadgående midlertidig strøm. Falck skriver på deres hjemmeside, at hvis man bliver fanget at et hestehul, så skal man ikke gå i panik, men lade sig flyde med vandet, indtil hestehullet er passeret.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen