Tv-clairvoyant knivstak døtre: Den ene er død - og han er sendt hjem

Selv om psykologer har frarådet det, er Graham Bishop, der forsøgte at dræbe sine døtre, sendt ud af landet

Tv-clairvoyanten Graham Bishop er blevet sendt til England for at afsone dommen for drabsforsøget på sine døtre (Arkivfoto: POLFOTO)
Tv-clairvoyanten Graham Bishop er blevet sendt til England for at afsone dommen for drabsforsøget på sine døtre (Arkivfoto: POLFOTO)

Den 61-årige Graham Bishop, der i 2013 blev dømt for forsøg på at dræbe sine tvillingedøtre, er imod psykologers anbefaling sendt til afsoning i sit hjemland, England.

Se også: Så er dommen faldet over tv-clairvoyant

Det oplyser hans advokat, Karoline Døssing Normann, til Ritzau.

Under et besøg på Rigshospitalet, hvor den ene af pigerne flere gange om ugen fik dialysebehandling på grund af kronisk nyresvigt, stak han flere gange sine døtre med en stor køkkenkniv. Pigerne var dengang fire år.

Han blev efterfølgende idømt 11 års fængsel og udvisning for bestandigt.

Se også: Her er dommen over Graham Bishop

I juni måned blev han sendt til England for at afsone sin dom. Det kan Justitsministeriet beslutte, blandt andet af hensyn til hans resocialisering.

Rask datter vil se sin far
Den beslutning er Graham Bishop ikke tilfreds med, og han har derfor sagsøgt Justitsministeriet for at få den omstødt.

Den syge datter er siden død, men han fik fire gange besøg af den anden datter, mens han afsonede i Danmark.

- Hun har et stort behov for at se sin far, og det gik godt, da hun besøgte ham sammen med sin mor. Hun sad på skødet og fik læst historier højt og den slags, fortæller Karoline Døssing Normann.

- Og det støttes af psykologer, der siger, at hun har et enormt behov for psykisk at bearbejde sit traume, hvis hun skal blive et følelsesmæssigt velintegreret menneske, fortsætter advokaten.

Døde i februar
Hun fortæller til Ekstra Bladet, at den ene datter døde af sin sygdom i februar i år. I den forbindelse fik Bishop hverken lov til at besøge hende dagen før hendes død, og han fik heller ikke lov til at deltage i begravelsen. Fra Kriminalforsorgen lød det, at det var af hensyn til retssikkerheden, fordi hun var offer for faderens forbrydelse.

Karoline Døssing Normann forstår ikke, at Justitsministeriet ikke kunne vente med at sende Bishop til England, til den overlevende datter var klar til det.

- Hun har brug for sin far. Jeg forstår ikke, hvorfor han ikke kunne blive i Danmark bare et halvt år mere, forklarer Karoline Døssing Normann.

Sagen blev torsdag behandlet i Københavns Byret, der frifandt Justitsministeriet, hvis beslutning således står ved magt.

Ifølge advokaten fandt byretten, at en afvejning af datterens behov for at se sin far mod farens mulighed for resocialisering, betyder, at Justitsministeriet har truffet den rigtige afgørelse.

- Jeg synes, det er sørgeligt, at man bare tilsidesætter hendes behov, siger Karoline Døssing Normann.

Hun fortæller til Ekstra Bladet, at hun ikke regner med at anke sagen til landsretten. I stedet skal hun nu til at undersøge, hvorvidt datteren kan få mulighed for at se sin far, mens han afsoner i England.