Tv-direktør: Drabsmand truede med at skabe overskrifter

Moneta, USA: 41-årige Vester Flanagan reagerede meget negativt efter at være blev fyret oven på flere advarsler om ikke at tjekke fakta ordentligt og for dårlig dømmekraft

Se det uhyggelige øjeblik, da gerningsmanden overraskede sine ofre. (Video: ABC)

Den brutale nedskydning af den 24-årige journalist Alison Parker og den 27-årige kameramand Adam Ward, der onsdag skete for rullende live-kameraer i Moneta, USA, blev begået af en gal mand, som ikke ville finde sig i den fyring, som hans arbejdsgiver havde givet ham for to et halvt år siden.

Det har hans øverste chef, tv-direktør i selskabet WBDJ, Jeff Marks, netop fortalt på et pressemøde foran en talstærk delegation af pressefolk.

Gerningsmanden - den 41-årige Vester Flanagan - var ansat i nyhedsafdelingen på tv-stationen WBDJ i perioden mellem marts 2012 og februar 2013, hvor også Alison Parker og Adam Ward var ansat. Men han skulle aldrig have været ansat, viste det sig hurtigt efter ansættelsen.

- Flanagan fik sin sidste advarsel i december 2012 for ikke at tjekke sine fakta ordentligt og for en generel dårlig nyheds-dømmekraft. Han blev blandt andet taget i at gå ind på privat grund for at skaffe en historie, sagde Jeff Marks.

Vester Flanagan ifølge sin øverste chef aldrig have været ansat. Han blev fyret for ikke at tjekke sine fakta ordentligt. (Foto: AP)
Vester Flanagan ifølge sin øverste chef aldrig have været ansat. Han blev fyret for ikke at tjekke sine fakta ordentligt. (Foto: AP)
 

Blev rasende efter fyring
Jeff Marks afviste i øvrigt, at medarbejderne på tv-stationen på nogen måde havde haft direkte kontakt til Vester Flanagan efter fyringen af manden i februar 2013 bortset fra et par enkelte opkald, der handlede om de tilgodehavender, som Vester Flanagan havde på grund af fyringen.

- Og så har Vester Flanagan forsøgt at anlægge et par civile sager mod tv-stationen, som blev afvist af retten, forklarede Jeff Marks.

Det kom også frem under pressemødet, at Vester Flanagan havde reageret meget negativt på sin fyring. Beslutningen om fyringen blev givet til ham under et møde med to nyhedschefer og en personalechef.

- Han blev sur og sagde, at de ville blive nødt til at tilkalde politiet, og at beslutningen ville komme til at skabe overskrifter. Samtidig tog han et trækors, som han gav til nyhedschefen, mens han sagde 'du får brug for det', forklarede Jeff Marks.

Tv-stationen måtte tilkalde politiet for at få Vester Flanagan til at rydde sit skrivebord og forlade arbejdspladsen.

Vester Flanagan er død 112 - 26. aug. 2015 - kl. 20:24 Skød to i live-udsendelse: Dobbelt-drabsmand er død

Dræbt under live-transmission
Det var under et interview om turisme, at ti-tusindvis af tv-seere onsdag morgen amerikansk tid blev vidner til, at der pludselig lød otte skud, hvorefter Adam Ward først faldt til jorden med sit kamera, som kom til at pege bagud. Her kunne man se gerningsmanden komme gående med en pistol hævet, som han også skød den stærkt skrigende Alison Parker med.

Begge døde på stedet.

Kvinden, der blev interviewet, blev såret, og var stadig torsdag i livsfare som følge af sine læsioner.

Ifølge Jeff Marks aner ledelsen på tv-stationen ikke, hvad der kan være sket i løbet af de seneste to et halvt år, siden at det pludselig ender så dramatisk.

Og om ansættelsen af Vester Flanagan siger han:

- Nogen slipper gennem sprækkerne nu og da. Efter ansættelsen af manden viste vores interne baggrundstjek af ham, at han ellers kun havde gode referencer.

Vester Flanagan sendte angiveligt et 32 sider langt manifest til amerikansk tv-station efter dobbelt-drab. 112 - 26. aug. 2015 - kl. 21:21 Dobbelt-drabsmand sendte angiveligt selvmords-manifest til tv-station

1 af 2 Da 41-årige Vester Flanagan (her under live-udsendelsen, hvor han skyder to tidligere kolleger) i februar 2013 blev fyret af sin arbejdsgiver, gav han sin nyhedschef et trækors og sagde, at han ville få brug for det en dag. (Foto: AP)
2 af 2 Alison Parker og Adam Ward blev onsdag dræbt under et interview på live-tv. (Foto: AP)