TV: Josephine: Da jeg døde, kom en drage

Hør skolepigens beretning om pige-fødselsdag i svømmehal, der gik helt galt

Her kan du se interview med Josephine. (Video: Per Rasmussen)

Se stærk tv-beretning herover.

Ekstra Bladet har de sidste par dage bragt beretninger om folk, der overlevede noget voldsomt. Om deres dramatiske oplevelse og om tiden bagefter. Bliver man et andet menneske af at have snydt døden?

Her er en bevægende fortælling om skolepigen Josephine. Hun fortæller, hvordan hun under en pige-fødselsdag i en svømmehal druknede, og om den drøm - eller nærdødsoplevelse, hun fik om en drage.

Selvfølgelig er hun glad for, at hendes korte liv ikke stoppede til klassekammeratens fødselsdag. Men hendes mor er endnu mere glad og taknemmelig.

- Det vigtigste har været at bevare hendes livsmod og hendes gode humør. Jeg tror nok, at især jeg er blevet mere pylret. De første par måneder var helt ekstreme. Jeg pakkede hende ind i vat. Nu tager vi ikke længere de små hverdagsting så nært, siger Søs Jedig.

Herunder kan du se Josephine klatre mod nye højder:

Påskønner livet

I følge cand. psyk Niels Peter Agger, der har stor erfaring fra sin tid som centerleder i Kræftens Bekæmpelse, som krisepsykolog og aktiv i hospicebevægelsen oplever folk en dobbelthed. De påskønner livet mere end før ulykken, eller oplever verden som truende, der bare kan gå i stykker.

– Mange får psykiske traumer ud af pludselig at opleve, at livet er skrøbeligt og bare kan slutte. Folks immunforsvar kører hele tiden i højt gear. De oplever flash back og genoplever den situation, de var i.

Men han siger også om en del folk med nærdødsoplevelser: 

– Videnskabelige undersøgelser viser, at disse mennesker bagefter har meget højere livskvalitet. En anden forandring er, at de påskønner det nære liv. At de lever fra dag til dag og i øjeblikket.