TV: Mand dræbt af haj i Australien

En japaner mistede mandag livet efter at være blevet angrebet af en haj ved Australiens østkyst. Manden fik benet bidt af og døde som følge af stort blodtab

En tragisk ulykke fandt mandag sted i havet ud for den australske by Ballina.

Her mistede en 41-årig japansk mand livet efter at være blevet angrebet af en haj, da han surfede ud for kysten ikke langt fra det område, hvor en anden surfer blev angrebet dagen forinden.

Samfund - 26. jan. 2015 - kl. 17:20 Vanvittig fangst: Hiver haj i land med fiskestang

Ifølge de australske myndigheder sad den 41-årige surfer stille på sit board og ventede på en bølge, da hajen svømmede op bag ham og bed sig fast i mandens ben, inden den trak ham under vandet.

Surferens venner, der befandt sig i nærheden, skyndte sig at få deres hårdt sårede kammerat i land, hvor de forsøgte at stoppe blødningen og gav ham hjertemassage - desværre uden held. Kort efter blev den 41-årige japaner erklæret død.

Verden på vrangen - 5. dec. 2014 - kl. 08:53 TV: Åbnede død hajs mave og fik kæmpeoverraskelse

Myndighederne i landet har ikke offentliggjort mandens navn, men borgmesteren i Ballina, David Wright, fortæller, at offeret var bosat i området og arbejdede i den lokale surferbutik og som rengøringshjælp på et hotel.

Efter mandagens angreb blev stranden, Shelly Beach, lukket, mens et hold blev sendt ud for at lokalisere hajen.

Verden på vrangen - 21. nov. 2014 - kl. 11:29 TV: Her tager fisketuren uventet drejning

Ballina ligger kun 20 kilometer syd for Seven Mile Beach, hvor den 35-årige surfer Jabez Reitman blev udsat for et voldsomt hajangreb søndag.

Hajangreb sker med jævne mellemrum i Australien, men det er heldigvis sjældent, at det udvikler sig så voldsomt som mandagens tilfælde.

Se billeder fra Shelly Beach og hør mere om episoden i videoklippet over artiklen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere