TV: René skudt af betjent: Jeg kan ikke hade ham

TUK-TUK SAGEN: Anklager Line Scharf kræver mindst tre måneders fængsel til betjenten, der er tiltalt for at have skudt René Ekkelund Jørgensen

Her kan du få reaktioner fra både René Ekkelund og hans forsvarsadvokat

Se TV-indslag med René Ekkelund Jørgensen og politimandens forsvarer Mette Grith Stage herover

....................................

Det er formentlig gået nogle meget lange timers overvejelser forud for, at dommer Mette Søgaard Vammen i dag klokken 12 afsiger dom i sagen mod den 32-årige betjent fra Østjyllands Politi, som er tiltalt for at have skudt den jævnaldrende René Ekkelund Jørgensen i benet 1. september 2013 foran politigården i Aarhus.

Den tiltalte betjent og familiefar risikerer nemlig både at miste sit job og mindst tre måneders fængsel, hvis domsmandsretten følger senioranklager Line Scharfs argumenter i Retten i Aarhus i går.

Skudofferet, den ansigtstatoverede René Ekkelund Jørgensen, kørte med en tårnhøj promille på 2.26 i sin tuk-tuk, da han efter en våd bytur med sin bror og onkel ikke ænsede, at en civilbetjent fra en fodpatrulje inden skudepisoden forsøgte at stoppe ham ved at banke på sideruden med sin lygte.

– Jeg er bestemt ikke stolt af, at jeg kørte den aften, og det kommer jeg også til at tage min straf for senere, siger René Ekkelund Jørgensen.

Betjent ville ikke give hånd
Den tiltalte betjent ønskede efter retsmødet ikke at mødes med René Ekkelund Jørgensen, der ellers var rede til at trykke hånd.

– Jeg må ikke udtale mig, så længe sagerne mod mig og René kører i retssystemet, lød afvisningen fra betjenten.

René Ekkelund Jørgensen understreger, at han intet personligt har imod betjenten.

Det var denne tuk-tuk, som Rene Ekkelund Jørgensen kørte, da han blev skudt af politibetjenten. (Privatfoto) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 10:58 Tiltalt betjent: Han ville køre mig ned

– Jeg ville have det fint med at mødes og give hånd. Jeg kender jo ikke manden, så jeg kan ikke hade ham. Men det ændrer ikke ved, at jeg stadig mener, at han bør straffes for at have skudt mig i benet. Han havde mulighed for at gøre så meget andet end at skyde mig, sagde Rene Ekkelund Jørgensen, der også har rejst et erstatningskrav på 170.000 kroner.

Først når denne sag er afgjort, tages der stilling til, hvad René Ekkelund Jørgensen skal tiltales for. Der er dog ingen tvivl om, at en del af tiltalen vil omhandle hans høje promille på aftenen, da han blev skudt.

René Ekkelund Jørgensen foran sin tuk-tuk, som stadig er beslaglagt af politiet knap halvandet år efter skudepisoden. Den 32-årige aarhusianer blev skudt i benet af en betjent foran politigården i Aarhus 1. november 2013. Nu tiltales betjenten for grov vold i Retten i Aarhus. 112 - 18. mar. 2015 - kl. 05:46 Skudt af betjent i sin tuk-tuk

Meget på spil
Forsvarer Mette Grith Stage ser også frem til domsafsigelsen med en vis spænding.

– Det er den første sag af den her karakter i fem år i Danmark, og rettens afgørelse er interessant, fordi sagen er principiel og fordi der står så meget på spil for min klient. Han risikerer ikke kun fængsel, men også at miste sit job, sagde Mette Grith Stage efter retsmødet torsdag.

Den tiltalte betjent blev færdiguddannet i beredskabsafdelingen ved Københavns Politi i 2011. Han har i ét tilfælde tidligere trukket sit tjenestevåben uden at affyre skud. Det skete, da han og en kollega pacificerede en knivbevæbnet psykisk syg mand.

René Ekkelund Jørgensen var også i Ekstra Bladet i sidste uge, da vi tog på jobjagt i Aarhus med ham og hans mange ansigtstatoveringer. Sidstnævnte gjorde, at alle døre var lukkede, hvor vi kom. I dag er den 32-årige aarhusianer igen i vælten, når en jævnaldrende betjent fra Østjyllands Politi i byretten tiltales for at have skudt René i benet 1. november 2013, mens den tatoverede far til tre døtre kørte i sin tuk-tuk. (Foto: Claus Bonnerup) 112 - 18. mar. 2015 - kl. 05:43 TV: René i vælten igen

Betjenten har efter skudepisoden fortsat sit arbejde hos Østjyllands Politi. Her er han tovholder for en gruppe kolleger i projektet 'Trygt natteliv'. Et tiltag, hvor flere fodpatruljer - både civile og uniformerede - skal skabe mere ro og sikkerhed i nattelivet. Det var i den funktion, han affyrede skuddene for knap halvandet år siden.

Ekstra Bladet er i Retten i Aarhus, når dommen afsiges klokken 12.

Ekstra Bladet mødte i sidste uge René Ekkelund Jørgensen, der er så stolt af sine ansigtstatoveringer, at han ikke vil benytte sig af Aarhus Kommunes tilbud om at få økonomisk støtte til at få fjernet tatoveringerne. Kommunens tilbud skal gøre det nemmere for arbejdsløse med ansigtstatoveringer at få et job. Vi tog med René på 'jobjagt' i det centrale Aarhus, hvor alle døre dog var lukkede pga ansigtstatoveringerne. (Foto: Claus Bonnerup)

1 af 2 Den tiltalte betjent ønskede efter gårsdagens retsmøde ikke at mødes med skudofferet René Ekkelund Jørgensen (i forgrunden) og give hånd. Betjenten forklarede, at det først kan komme på tale, når sagens sidste punktum er sat i retssystemet.
2 af 2 René Ekkelund Jørgensen kørte med en tårnhøj promille den skæbnesvangre nat. Foto: Claus Bonnerup

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere