Tvær Breivik vil tale med omverdenen

Ifølge massemorderens advokat skal Breivik også have lov til at tale med folk uden for fængselsmurene. - Retten skal se igennem det folkelige hylekor, mener han.

Her ankommer Breivik til fjerde dag i retten (Video: NRK)

Heilen og momentvise brede smil. Massemorderen Anders Behring Breivik har som så ofte før ikke vist tegn på anger over sine grufulde forbrydelser i løbet af de fire seneste dage, hvor han har siddet i retten i Skien i Norge.

Breivik har, paradoksalt nok, sagsøgt den norske regering for brud på menneskerettighederne, da han er sur over ikke at måtte have kontakt med omverdenen.

Sagen, der indledtes med en nazihilsen fra hovedpersonen selv, har løbet over de seneste fire dage og forventes afsluttet senere i dag.

112 - 15. mar. 2016 - kl. 10:07 Her heiler Anders Breivik ved retssag mod den norske stat

I norske medier har man generelt svært ved at forstå, at hvordan man overhovedet kan tillade en massemorder at anlægge sag for at få bedre afsnoningsforhold.

Politisk redaktør ved Adresseavisen, Tone Sofie Aglen, påpeger eksempelvis, at ’han har frataget mennesker det bedste og det mest værdifulde, de har. Deres børn, deres børnebørn, deres venner og ikke mindst deres liv. Så klager han over, at han har fået ødelagt sin livskvalitet. Et paradoks, det næsten ikke er muligt at forholde sig til. Men vi må og kan argumentere for, at det er vigtigt. Det siger noget om vores retsstat.’

Den 37-årige Breivik blev i august 2012 idømt 21 års forvaring for at have skudt og dræbt 69 unge på øen Utøya og for at stå bag en bombesprængning ved regeringshovedkvarteret i Oslo. I alt mistede 77 personer livet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere