Tyre har stanget syv mennesker ihjel i Spanien

18-årig mand blev dræbt i Lerin, Navarra. Det er det syvende dødsfald i forbindelse med tyreløb i sommer

Tyre har stanget syv mennesker til døde ved festivaler i Spanien siden begyndelsen af juli - fire af dem i weekenden, oplyser BBC.

En 18-årig mand blev mandag meldt død af sine kvæstelser, efter at han søndag blev stanget i maven ved en tyrefestival, hvor en folkemængde løber foran en flok tyre i byer og landsbyer forskellige steder i Spanien.

Den 18-årige blev dræbt i Lerin, Navarra. Det var det fjerde dødsfald i weekenden, der skyldtes en tyr.

Andre dødsfald er sket i regionerne Valencia, Murcia, Toledo, Castellon og Alicante.

I alt er mindst syv mennesker blevet dræbt ved tyrefestivaler siden begyndelsen af juli - deriblandt en mand, som blev stanget i nakken tidligere i denne måned, da han filmede mennesker løbende foran en tyreflok.

Sidste år blev over 7200 tyre og stude (kastrerede tyre) dræbt af tyrefægtere i Spanien, rapporterer avisen El Diarios hjemmeside.

Der finder op mod 2000 tyrefægtninger - eller "corridas" - sted i landet årligt, men tallet er faldende.

I 2011 blev Catalonien den anden region i Spanien efter Kanarieøerne, som helt forbød traditionen.

Ved tyreløbene anses det for særlig modigt at hoppe over den tyr, som fører an i flokken. Antallet af kvæstede i forbindelse med tyreløbene er ikke kendt.

Modstandere kalder tyrefægtning barbarisk, men traditionen har stadig mange tilhængere i Spanien - deriblandt er landets premierminister, Mariano Rajoy.

En lov, der blev vedtaget i 2013, forsvarer tyrefægtning som en del af Spaniens nationale kulturarv, og den fastslår, at staten har pligt til at fremme og bevare traditionen, skriver El Pais.