Tysk anklager bekræfter: Kun en pilot i cockpittet ved styrt

Der var kun en pilot i cockpittet, da flyet fra GermanWings styrtede ned, bekræfter den tyske anklagemyndighed. Uvist hvem af de to piloter

En Airbus-instruktionsvideo forklarer sikkerhedsprocedurerne ombord i tilfælde, hvor personalet ikke kan få kontakt til flyets cockpit. I eksemplet er piloterne besvimede. Det vides dog endnu ikke, hvad årsagen til andenpiloten på det styrtede fly angiveligt ikke kunne få kontakt til kaptajnen, er. (Video: Airbus)

Den ene af piloterne på det nedstyrtede Airbus fly i Alperne befandt sig slet ikke i cockpittet umiddelbart før styrtet.

I følge optagelser på den fundne cockpit voice recorder forsøger piloten at trænge ind i cockpittet. Først ved at banke på døren. Til sidst forsøger han at sparke den låste dør ind.

Det skriver den amerikanske avis New York Times, som citerer en kilde, der er placeret i efterforskningen.

Den tyske anklagemyndighed bekræfter nu ifølge Reuters, at der kun var en pilot i cockpittet, da flyet styrtede ned. Det er dog uvist, hvilken pilot, som var i cokpittet.

Døren til cockpittet er altid låst for at forhindre blandt andet terrorister og andre uvedkommende i at trænge ind.

Banker først på døren
Historien om piloten på den anden side af døren blev i første omgang bragt af New York Times, der har talt med en efterforsker fra sagen.

- Piloten uden for banker svagt på døren, men der kommer ikke noget svar. Derefter slår han hårdere på døren, og der er intet svar. Der kommer aldrig et svar, siger kilden til New York Times.

Kilden, der ønsker anonymitet, oplyser også:

- Du kan høre, at han forsøger at sparke døren ind. Vi ved endnu ikke, hvorfor en af mændene gik ud. Men det ligger fast, at lige før flyvningen ender, er den anden pilot alene, og han åbner ikke døren, siger kilden.

Ukendt hvem der gik
Det fremgår ikke af udtalelserne til avisen, hvem af piloterne der forlod cockpittet umiddelbart før flyet fra Germanwings fløj ind i bjergvæggen.

Airbus A320 flyet befandt sig over den franske kyst på vej fra Barcelona til Düsseldorf, da det pludselig begyndte at tabe højde.

Ifølge kilden var der en helt almindelig og professionel tone mellem kaptajn og 2. piloten om bord på flyet inden den ene af piloterne forlod cockpittet.

Den danske pilot Peter Jensen undrer sig over, at den ene pilot har haft problemer med at komme ind i cockpittet igen, da en nødprocedure sikrer, at flyets øvrige personale kan komme ind i cockpittet i tilfælde af, at dem der befinder sig i cockpittet mister bevidstheden.

Piloterne har dog mulighed for at afvise udefrakommende, der taster den nødvendige kode fra nødproceduren, og han kan derfor afholde udefrakommende i at trænge ind i cockpittet, selvom de har tastet den rigtige kode.

Personlige forhold skal checkes
Flystyrtet, der kostede 150 personer livet, er fortsat et mysterium. Mange teorier har været fremme, men der er ikke kommet en officiel forklaring fra den franske havarikommission, som står for efterforskningen.

En del af efterforskningen knytter sig også til at undersøge piloternes fortid, og om de har haft personlige problemer op til flyvningen. Der har endnu ikke været noget fremme om denne del af efterforskningen.

Heller ikke piloternes navne er offentliggjort.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere