Tysk politi tilbageholder tuneser efter Berlinangreb

Talskvinde siger, at politiet har beslaglagt kommunikationsudstyr, som blev fundet under razziaer

Den tyske chefanklagers talskvinde siger ifølge Reuters, at en tunesisk mand er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med angrebet på et julemarked i Berlin 19. december.

Talskvinden siger, at politiet har beslaglagt kommunikationsudstyr, som blev fundet under razziaer tirsdag.

Den tyske rigsadvokat sendte politiet ud til et flygtningecenter i Berlin for at få foretaget en ransagning af en bolig tilhørende en mand, der havde kontakt til den formodede gerningsmand fra angrebet på julemarkedet i den tyske hovedstad fem dage før jul.

Der er mistanke om, at den pågældende 26-årige tunesiske statsborger havde kendskab til den Anis Amris angrebsplaner og muligvis hjalp ham.

Politiet har tidligere løsladt en 40-årig tuneser, der blev anholdt i Tyskland i forbindelse med angrebet mod julemarkedet i Berlin, hvor 12 mennesker blev dræbt. Efterforskning viste, at manden ikke var Anis Amris formodede kontakt.

Oplysningen, om at Anis Amri måske havde en kontaktperson, kom godt en uge efter angrebet på julemarkedet i det centrale Berlin.

Amri havde gemt et telefonnummer på den anholdte i sin telefon.

Amri selv blev skudt og dræbt lillejuleaften, da han blev antastet af en politipatrulje i en forstad til Milano i det nordlige Italien. Han nåede at skyde og såre en italiensk politimand.

Det italienske politi bekræftede onsdag, at det våben, som Anis Amri anvendte i Milanoforstaden Sesto San Giovanni den 23. december, var det samme, som blev brugt ved skuddrabet på en polsk lastbilchauffør før lastbilsmassakren på julemarkedet.

/ritzau/dpa

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere