Tysk politiker stukket i halsen: Angreb var politisk motiveret

Borgmesterkandidaten Henriette Reker er lørdag blevet stukket ned i Köln dagen før valget. Fem er såret

Foruden Henriette Reker og en medarbejder blev tre andre personer lettere såret under overfaldet i Köln. I videoen her bliver en af de tre lagt ind i ambulancen (Video: AP)

Den 59-årige uafhængige borgmesterkandidat Henriette Reker er lørdag morgen blevet stukket i halsen af en 44-årig mand dagen før valget, fortæller tysk politi. Ifølge Reuters er hun alvorligt såret.

Også Henriette Rekers assistent er slemt tilredt, mens tre omkringstående, der løb til for at hjælpe, også blev ramt. Deres skader er dog ikke alvorlige.

Ifølge det tyske medie Bild skulle en akut operation have reddet Henriette Rekers liv. Hun blev angiveligt stukket i luftrøret, men skulle nu være stabil.

Avisen skriver samtidig, at gerningsmanden, der er ved at blive afhørt af politiet, bad borgmesterkandidaten om en rose, hvorefter han stak hende.

På sig havde han en 40 centimeter lang jagtkniv og en såkaldt 'butterfly'-kniv.

Politisk motiveret

Vidner fortæller til Bild, at angrebet på borgmesterkandidaten var politisk motiveret, og at den 44-årige mand råbte 'Jeg vil skåne samfundet for disse mennesker', da han angreb.

Det tyske medie Kölner Stadt-Anzeiger skriver, at manden havde 'højreekstremistiske motiver', og at han råbte noget om Angela Merkels flygtningepolitik. 

Overfaldet skete, da den 59-årige var ude og føre valgkamp i byen omkring klokken ni om morgenen ved en informationsstand for CDU - Angela Merkels parti.

Øjenvidner fortæller til Reuters, at den 44-årige gik direkte efter Henriette Rekel og hendes assistent.

- Hun var ankommet blot få minutter før og stod og uddelte roser. Hun talte med to andre partimedlemmer, da det skete, fortæller Bernd Petelkau, der er medlem af det lokale CDU.

Foto: AP
Foto: AP
 

Foto: AP
Foto: AP