Tysk rapper og jihad-kriger dræbt i amerikansk luftangreb

Den tidligere tyske rapper 'Deso Dogg' blev angiveligt dræbt af et amerikansk luftangreb i Syrien mandag

Jihad-krigeren 'Deso Dogg' mistede angiveligt livet mandag efter et amerikansk luftangreb. (Foto: All Over Press)
Jihad-krigeren 'Deso Dogg' mistede angiveligt livet mandag efter et amerikansk luftangreb. (Foto: All Over Press)

Han skiftede den smarte livsstil som rapper ud med et liv som et fremtrædende medlem af Islamisk Stat.

Mandag klappede fælden dog for den 39-årige tyske statsborger Dennis Cuspert - også kendt som rapperen 'Deso Dogg', som drog til Syrien i april sidste år for at kæmpe for Islamisk Stat.

Ifølge flere internationale medier mistede han nemlig livet under et luftangreb foretaget af de amerikanske militærstyrker.

'Deso Dogg' drog til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat i 2012. Siden da har han optrådt i en række af Islamisk Stats propaganda-videoer - blandt andet i en bestialsk halshugnings-video, hvor han efterfølgende holder det afskårne hoved i hånden.

Før sin forvandling til krigerisk islamist kaldte tyske Denis Cuspert sig Deso Dogg og var kendt som gangstarapper. Her ses han med den verdenskendte amerikanske rapper DMX, som han på højdepunktet af sin karriere turnerede med. Vagthund Vild forvandling: Fra gangstarapper til eftersøgt jihad-kriger

'Deso Dogg' drog til Syrien i 2012 for at kæmpe for Islamisk Stat. (Foto: Michael Koslowski)
'Deso Dogg' drog til Syrien i 2012 for at kæmpe for Islamisk Stat. (Foto: Michael Koslowski)
 

Talskvinden for det amerikanske forsvar, Elissa Smith, har udtalt til AFP, at 'Deso Dogg' offentligt har truet den amerikanske præsident, Barack Obama og de tyske og amerikanske statsborgere.

- Cuspert var en udenlandsk terrorist og operativ for ISIL (Islamisk Stat, red.), som brugte sociale medier til at drage fordel af misfornøjede unge og potentielle vestlige unge rekrutter, sagde Elissa Smith efter det amerikanske luftangreb.

'Deso Dogg' voksede op i Berlin og havde en middelmådig karriere som rapper, men efter at have været involveret i et biluheld, begyndte den tyske rapper at bruge mere og mere tid på islam.

Det er stadig uvist, hvor mange andre jihad-krigere, der mistede livet efter luftangrebet mandag.

Se også: FBI-agent lokkede jihad-kriger i ægteskabsfælde