Tyske myndigheder frygter kaos: Opfordrer til grænsekontrol

Flygtningekrisen rammer hårdt i Tyskland, hvor sikkerhedsapparatet frygter for fremtiden

Mandag ankom cirka 8000 migranter til den tyske by Passau. (Video: AP)

Dagligt krydser op mod 10.000 personer Tysklands sydlige grænser, mestendels i Bayern. Det har tidligere været fremme, at Tyskland regner med at modtage mellem 1200.000 og 1500.000 flygtninge og migranter i år.

Og foreløbigt ser det ikke ud til, at antallet af tilrejsende vil være lavere til næste år. Og avisen Welt am Sonntag beskriver, hvordan selv Bundeskansler, Angela Merkel, nu taler om en decideret flygtningekrise - et begreb, hun ellers indtil for ganske nyligt har undgået at bruge.

Se også: Tysk politiformand: Vold og religiøse magtkampe i flygtningelejre

Avisen fortæller, hvordan den hidtidige kurs med de åbne grænser nu møder massiv modstand og kritik i det tyske sikkerhedsapparat. Her er der tale om de fire tunge organer, Forbundspolitiet, Bundeskriminalamt, der er Tysklands svar på FBI, efterretningstjenesten Bundesnachrichtendienst samt Verfassungschutz - sammenlignelig med danske Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Frygter ustabilitet og ekstremisme
Overfor Welt am Sonntag taler centralt placerede kilder om kontroltab i forbindelse med den planløse masseindvandring:

- Den store tilgang af mennesker fra andre verdensdele vil medføre ustabilitet i Tyskland, siger en kilde advarende til Welt am Sonntag.

Kilden, der på grund af frygt for repressalier er anonym, fortsætter:

- I forbindelse med den enorme tilvandring skabes der ekstremisme. Den centrumborgerlige midte radikaliseres fordi, de i modsætning til den politiske elite, ikke ønsker masseindvandring. Vi vil se, hvordan flere og flere vil vende forbundsstaten ryggen på den baggrund, siger han.

Se også: Tyskland opjusterer flygtningetal: Regner med at modtage 1,5 millioner i år

Andre tyske sikkerhedseksperter beskriver, hvordan det vil være umuligt, at integrere hundredetusindvis af migranter i Tyskland.

Parallelsamfund med Islamisk ekstremisme
Tvært imod vil en stor del af de mange mennesker bliver opsuget af i forvejen bestående parallelsamfund.

'I stedet importeres Islamisk ekstremisme, arabisk antisemitisme, nationale og etniske konflikter, samt ikke mindst en helt anden rets- og samfundsmæssig forståelse'.

Sådan lyder det blandt andet i et internt skriv, der cirkulerer mellem centralt placerede figurer i de tyske sikkerhedsorganer. Skriveriet indeholder følgende klare advarsel:

'De tyske sikkerhedsmyndigheder er ikke - og vil ikke være - i stand til at løse de problemer, der følger med de importerede sikkerhedsproblemer. Det gælder desuden reaktioner fra den tyske befolkning'.

Se også: Hemmelig østrigsk rapport om flygtningestrøm: Indre sikkerhed kan være i fare

Merkels åbne-dør politik har medført hovedrysten blandt sikkerhedseksperter - blandt andet andet erfarne jurister.

Selvfølgelig kan asylansøger og migranter afvises ved grænsen, hvis den lovmæssige del er i orden, mener de. Og derfor anbefales det, at grænsekontrol genindføres.

- Når resten af Europa ikke holder sig til Dublin- og Schengen-aftalerne, og blot vinker folk igennem og videre, hvorfor skal tysk lovgivning så ikke gælde, siger CDU-politikeren, Clemens Binninger, fra delstaten Baden-Würtenberg.

Konstant nødsituation ved grænsen
Avisen Die Welt beskriver, hvordan der på den sydlige grænse til Østrig hersker permanent nødsituation.

Og ifølge Die Welt fragter de østrigske myndigheder tusindvis af flygtninge og migranter i busser til grænsen,hvor de læsses af.

- Der kommer alt for mange på for kort tid til, at vi kan nå at gøre noget som helst. Vi har nået grænsen for vores formåen, siger Frank Koller, talsmand for Forbundspolitiet.

Han fortæller, hvordan der på kun ti timer ankom 8000 flygtninge og migranter til grænsen.

Han fortæller, hvordan de Østrigske myndigheder ikke kommer med nogen som helst informationer overhovedet omkring, hvor mange flygtninge, der forventes at ankomme.

Samtidig beskriver magasinet Der Spiegel, hvordan myndighederne arbejder på hurtigst muligt at påbegynde tilbagesendelsen af titusindvis af flygtninge og migranter, der allerede har fået afvist asylansøgning.

Myndighederne er yderst tilbageholdende med oplysninger omkring hjemsendelser da man frygter uroligheder fra både flygtningene selv og desuden fra hjemsendelsesmodstandere og såkaldte flygtningeinitiativer.