Tyske teenagere fundet livløse i skur: Sådan døde de

Seks teenagere omkom natten til søndag i et haveskur. Nu ved politiet hvorfor

Det der skulle have skabt rammerne om en fest, blev i stedet til en tragedie. Foto: dps
Det der skulle have skabt rammerne om en fest, blev i stedet til en tragedie. Foto: dps

En tysk far gennemgik søndag morgen det værst tænkelige mareridt, da han gik ud i det haveskur, som hans to teenagerbørn havde lejet i forbindelse med en fest i byen Arnstein omkring 90 kilometer fra Frankfurt am Main.

Her fandt han nemlig sin søn og datter livløse i selskab med fire andre teenagere, som heller ikke var ved bevidsthed. Ingen af de unge menneskers liv stod til at redde.

Se også: Seks teenagere fundet døde i skur

Indledningsvis var de unge menneskers skæbne et mysterium, men hurtigt opstod teorien om, at de kunne være blevet kvalt som følge af kulilteforgiftning.

Den formodning er nu blevet endeligt bekræftet, efter at de unge mennesker er blevet opduceret.

Det skriver Bild.

Kilden til den livsfarlige og usynlige gas bliver fortsat undersøgt, men de unge mennesker havde fyret op med en træovn, som formodes at have været skyld i de tragiske dødsfald.

En kiste bliver båret væk fra stedet, hvor seks unge tyskere mistede livet på et tidspunkt lørdag eller søndag. Foto: dpa
En kiste bliver båret væk fra stedet, hvor seks unge tyskere mistede livet på et tidspunkt lørdag eller søndag. Foto: dpa
 

Kan have været blokeret
Ifølge en skorstensfejer, som Bild har talt med, er det ikke usandsynligt, at ovnen kan være kilden til den giftige gas.

- Kaminen kan have været så tilstoppet, at røgen ikke kunne komme ordentligt ud og derfor er kommet ud i rummet. Sne kan være tilstrækkeligt til, at det sker, og det kan også skyldes nedfaldne blade, siger skorstensfejeren Stefan Kreutzer.

Se også: Teenagere fundet livløse i haveskur: Politi undersøger dødsårsag

Kulilteforgiftningen, som også forekommer, hvis man eksempelvis tænder en grill indendørs eller leder udstødningen fra en bil ind i kabinen, er berygtet, fordi den er usynlig, og man mærker ikke, hvis man indånder den dødelige luftart.

- Man bliver kvalt indefra. Man falder bare i søvn og vågner ikke op igen. Det kan ske i løbet af nogle minutter, siger Kreutzer til det tyske medie.

Kom ikke hjem som aftalt
Den tyske tragedie blev til virkelighed, da faderen til de to søskende Rebecca på 18 og Florian på 19 undrede sig over, at han ikke havde hørt fra de unge mennesker efter festen i Arnstein, og at de ikke var kommet hjem som aftalt.

Han tog derfor ud til hytten, hvor han gjorde den forfærdelige opdagelse.

Hurtigt stod det klart, at der ikke havde været tale om en voldshandling forud for dødsfaldene, da der ikke var tegn på vold på nogen af teenagerne, men politiet ville ikke udtale sig om dødsårsagen før den endelige obduktion. Den har nu altså fastlagt, at de unge mennesker døde af kulilteforgiftning, og at der altså næppe er tale om en forbrydelse.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere