Udgav sig for at være hjemmeplejer: 23-årig anholdt for hjemmerøveri

Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt 23-årig mand, som mistænkes for at stå bag hjemmerøveri i Kalundborg

En 71-årig mand blev slået i hovedet med en stegepande under et hjemmerøveri i Strandstræde i Kalundborg 22. juli. (Googlemaps)
En 71-årig mand blev slået i hovedet med en stegepande under et hjemmerøveri i Strandstræde i Kalundborg 22. juli. (Googlemaps)

En 23-årig mand fra Herning er blevet anholdt og sigtet for et hjemmerøveri mod en 71-årig mand i Kalundborg.

Det oplyser vagtchef Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Hjemmerøveriet er ifølge politiet sket natten til 22. juli på Strandstræde i Kalundborg, hvor den 71-årige bliver opsøgt i sit hjem af en mand, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen.

- Han går så rundt inde i hjemmet og foretager sig lidt forskelligt, inden det ender med, at han slår den 71-årige i hovedet med en stegepande og går fra stedet igen, siger Carsten Andersen.

Efterforskningen har ført til, at politiet fik mistanke til en 23-årig mand fra Herning-egnen, og han blev anholdt på sin hjemegn mandag klokken 17.15. Senere tirsdag bliver manden fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk.

- Vi har ledt med lys og lygte efter manden, og vi vidste til at begynde med ikke hvem, han var. Vi er rigtig glade for, at den sag ser ud til at være opklaret. Det er en alvorlig sag, der har skabt utryghed lokalt, fortsætter Carsten Andersen.

Der blev stjålet forskellige effekter fra den 71-åriges hjem. Den 71-årige kom ikke alvorligt til skade ved røveriet.