Udklædt betjent leverede kartoffelmel til narkotiltalte

To mænd er tiltalt for at modtage pakker fra Tyskland med op til 85,4 kilo amfetamin eller lignende stoffer

Der ventede to narkotiltalte mænd en stor overraskelse, da de i november modtog en pakke, som de ifølge anklagen forventede var amfetamin. Polfoto
Der ventede to narkotiltalte mænd en stor overraskelse, da de i november modtog en pakke, som de ifølge anklagen forventede var amfetamin. Polfoto

To mænd er tiltalt for at modtage pakker fra Tyskland med op til 85,4 kilo amfetamin eller lignende stoffer.

De første 22 gange var det foregået uden problemer. En fragtmand havde leveret de kilotunge forsendelser og var forsvundet uden besvær.

Sådan gik det ikke den 23. gang, da den uniformsklædte mand 12. november 2014 ikke længere var en fragtmand, men en betjent i en udlånt uniform fra pakkefirmaet DHL.

Det fortæller anklager Sarah Kublitz mandag formiddag ved Retten på Frederiksberg, hvor to mænd på 23 og 26 år er tiltalt for at modtage pakker med op til 85,4 kilo narkotika.

- I Tyskland havde man stoppet en pakke med otte kilo amfetamin, siger anklageren.

Se også: Anklage: Unge modtog 85,4 kilo amfetamin med posten

Af pakken fremgik det, at modtageren var den 23-årige med adresse i Københavns nordvestkvarter.

Politiet hentede pakken i Tyskland, udskiftede amfetaminen med kartoffelmel og leverede forsendelsen, som den 23-årige modtog og kvitterede for.

En times tid senere ankom den 26-årige til lejligheden, og da de to mænd sammen gik en tur ud på gaden, slog betjente fra Københavns Politi kløerne i dem.

Siden lykkedes det politiets efterforskere at opspore information om de mange forsendelser.

Se også: Narko-tiltalt: Jeg blev taget med fingrene i kagedåsen

Pakke for pakke oplister anklagerne data om hver enkelt forsendelse, herunder afsendelsesdato, navn på afsender og modtager samt pakkens vægt.

På den måde når anklagemyndigheden frem til tiltalen om de mange kilo narko.

Begge de tiltalte erkender at have modtaget de mange pakker. De indeholdt dog ikke narkotika, men tøj, sko, elektronik og i visse tilfælde hash, siger de i retten.

- Jeg gik ud fra, at der var hash i pakken, siger den 23-årige om den 23. leverance.

Se også: Hærdet kriminel får 12 år for at indsmugle amfetamin

Han kan imidlertid ikke dokumentere - hverken ved hjælp af kontoudskrifter eller kvitteringer - at han faktisk har købt det tøj og sko, som han påstår.

Politiet mener, at flere personer er involveret i sagen. Men af anklageskriftet fremgår det, at man endnu ikke har identificeret de personer, der skal have sendt de store mængder amfetamin mod Danmark.