Udsmidt Christianit vil tilbage med fogedens hjælp

Smidt ud af Staden efter langvarig nabostrid, men skal nu have lov til at komme hjem

En ellers udsmidt beboer er nu flyttet tilbage til Christiania med Fogeden og politiets hjælp. Foto: AP Photo/John McConnico
En ellers udsmidt beboer er nu flyttet tilbage til Christiania med Fogeden og politiets hjælp. Foto: AP Photo/John McConnico

Tiderne ændrer sig, og selv de største rebeller kan blive bløde med årene.

En beboer, der ellers var smidt ud fra Christiania, har nu henvendt sig til Fogeden for ved myndighedernes hjælp at få lov til at flytte tilbage til Fristaden - det skriver det lille medie tvflux.

I følge tvflux er det første gang, at Fogeden har haft mulighed for at gennemføre den slags forretninger på Christiania.

Internt styres Christiania ved dels område-møder og dels det store fællesmøde, hvor alle beboere har mulighed for at komme til orde og tale deres sag.

Den pågældende kvinde blev smidt ud efter en langvarig nabostrid i huset Stjerneskribet.

I følge Ekstra Bladets oplysninger kulminerede konflikten i løbet af efteråret, da kvinden, mens naboen var i fængsel, brød døren op til naboens rum og her fik rummet tømt og kørt væk.

Efterfølgende vedtog man først på område-mødet og senere fællesmødet, at den pågældende ikke længere skulle være beboer på Staden.

Tvflux beskriver, hvordan beboerens ejendele sidste søndag blev kørt til opbevaring. Men i den forgangne uge fik den ellers udsmidte kvinde lov til at flytte ind igen med hjælp fra Fogeden og nogle politifolk.

I et brev fra Fonden Christianias og fællesskabet Christianias advokatkontor under Knud Foldschack var christianitten blevet opsagt med øjeblikkelig varsel.

Men på grund af lejeloven er der sat et varsel til marts næste år.

I brevet fra Knud Foldschacks kontor står der, at det er Fællesskabet Christiania, der har begæret opsigelsen af christianittens lejemål, selvom det reelt er Fonden Christiania, der ejer boligen.

Nogle christianitter ærgrer sig over, at normaliseringen af Christiania er nået så langt, at interne konflikter løses med hjælp fra foged og politi.

- Det er for dårligt, at vi ikke kan løse problemet selv. For eksempel ved at tilbyde en anden bolig, så de konfliktramte naboer bare skilles ad. Eller vi skal have en ekstra fristad på landet, hvor vi kan sende kriseramte christianitter hen for en tid, lyder det fra en unavngiven medarbejder ved Informationskontoret.

Andre christianitter mener, at episoden er et eksempel på, at normaliseringen af fristaden er gået for vidt, når myndighederne bruges til at spille christianitter ud mod hinanden.