Udvist asylansøger tiltalt for at have myrdet hjemløs i Malmø

Den 37-årige mand blev allerede i 2011 udvist i 10 år fra Sverige i forbindelse med en række forbrydelser heriblandt et voldtægtsforsøg - nu er han tiltalt for mord

Her er politiets billede fra gerningsstedet, hvor mordet blev begået. (Foto: Politiet i Malmø)
Her er politiets billede fra gerningsstedet, hvor mordet blev begået. (Foto: Politiet i Malmø)

En 37-årig udvist asylansøger er blevet tiltalt for at have myrdet en 45-årig hjemløs mand i  Malmø.

I forbindelse med politiets undersøgelse af sagen fremgår det, at motivet til mordet angiveligt kan være en konflikt, der er opstået i forbindelse med et sex-køb mellem mændene. Men ifølge anklageren Fredrik Jönsson er der dog ikke noget sikkert motiv i forbindelse med sagen.

Et af de interessante aspekter ved sagen er, at den 37-årige tiltalte mand slet ikke havde ret til at opholde sig i Sverige den 28. maj sidste år på den dag, hvor mordet blev begået. Han var nemlig allerede i 2011 blevet udvist fra Sverige i 10 år i forbindelse med en lang række forbrydelser heriblandt et voldtægtsforsøg.

Udvisnings-dommen, der er syv år gammel,  har imidlertid ikke afholdt manden fra at opholde sig i Sverige. Sidste år den 6. maj blev han nemlig løsladt efter en fængselsdom for grov vold.  Og kun 22 dage efter døde den hjemløse mand, som han nu er tiltalt for at have myrdet med flere knivstik.

Det skriver flere svenske medier heriblandt Expressen og Sydsvenskan 

Her er kniven, der blev benyttet til at myrde den hjemløse mand i Malmø. (Foto: Politiet i Malmø)
Her er kniven, der blev benyttet til at myrde den hjemløse mand i Malmø. (Foto: Politiet i Malmø)
 

Ifølge Sydsvenskan er den 37-årige mand statsløs, og hans tidligere hjem er Kuwait. Men i Kuwait vil man ikke tage imod udviste personer, der ikke har noget statsborgerskab. Manden søgte oprindeligt asyl i Sverige men fik afslag. I den periode, som han har opholdt sig i Sverige, er han sammenlagt blevet dømt for mere end 30 forbrydelser.

Ofrene til mange af hans forbrydelser har ifølge Sydsvenskan været personer, som han ikke kender. De er så blevet overfaldet på åben gade, ved busholdepladser eller på restauranter. Og i flere tilfælde har han været bevæbnet med en kniv.

I forbindelse med tiltalen for mord nægter den 37-årige mand sig skyldig. Han hævder, at han slet ikke har været tilstede på gerningsstedet den aften. Politiet kan imidlertid forbinde ham til forbrydelsen blandt andet ved hjælp af dna.

I forbindelse med den nye tiltale mod den 37-årige mand for mordet på den hjemløse kræver anklagemyndigheden i øvrigt den 37-årige mand udvist på livstid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 af 2 Her er kniven, der blev benyttet til at myrde den hjemløse mand i Malmø. (Foto: Politiet i Malmø)
2 af 2 Her er politiets billede fra gerningsstedet, hvor mordet blev begået. (Foto: Politiet i Malmø)