Uhyggelige knivdrab i Ikea: Hårdt såret knivoffer anholdt

To mistænkte er anholdt i sagen om knivdrabene i Ikea i Västerås mandag. En af dem er den hårdt sårede mand, der lige nu svæver mellem liv og død på operationsbordet

To personer har indtil videre mistet livet efter knivoverfald i svensk Ikea. (Foto: Expressen
To personer har indtil videre mistet livet efter knivoverfald i svensk Ikea. (Foto: Expressen

Svensk politi har anholdt yderligere en mistænkt i sagen om knivdrabene i Ikea i Västerås mandag eftermiddag, hvor to personer indtil videre har mistet livet.

Den anholdte er den mand, der er indlagt på et hospital med alvorlige skader, siger svensk politi på en pressekonference ifølge Aftonbladet.

- Han er anholdt på begrundet mistanke for drab, siger Per Ågren, lokalområdechef ved politiet i Västerås, på pressekonferencen mandag aften.

Han hårdt sårede drabsmistænkte mand skulle ifølge Expressen være 35 år, mens den anden mistænkte er født i 1992.

Kort efter knivoverfaldet, der kostede en mand og en kvinde livet, anholdt politiet den første mistænkte uden for Ikea. Det foregik udramatisk, sagde en polititalsmand tidligere.

Politiet vil ikke oplyse, om de to mistænkte har forbindelse til hinanden, men siger, at ingen af dem er kendt af politiet i forvejen.

Per Ågren siger, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at sige noget om et motiv for de dødelige knivstikkerier.

- Ud fra hvad vi kan se, er der ingen kobling mellem ofrene og gerningsmændene, siger han og betegner knivdrabene som "en vanvittig hændelse".

Fuldstændig vanvittigt
Der er mere end 100 politifolk, der indtil videre har deltaget i efterforskningen.

- Det har været fuldstændigt vanvittigt, siger Per Ågren.

Ågren oplyser ifølge Aftonbladet, at politiet har beslaglagt knive, som menes at være mordvåbnene. Han kan ikke sige, om knivene stammer fra Ikeas køkkenafdeling, hvor drabene skete.

De to dræbte døde af deres sår, mens de stadig befandt sig i varehuset. En tredje person - den nu anholdte mand - blev kørt på sygehuset med livstruende skader. Han blev opereret med det samme, oplyser sygehusets akutmodtagelse, mens han meldes fortsat i kritisk tilstand.

Det er endnu uklart, hvordan den ene mistænkte har fået sine skader.

Kaotiske scener
Svenske Aftonbladet talte mandag eftermiddag med flere vidner, der befandt sig i Ikea, da det dramatiske overfald skete.

Flere beretter om tumultariske scener, da det blev meldt ud over højtalerne, at alle kunder skulle søge mod nærmeste udgang.

- Det var rent kaos, folk kom springende, og ingen forstod, hvad der var sket. Så kunne jeg se, at der var en person, der lå livløs inde i bestikafdelingen, siger et vidne til den svenske avis, der arbejder i varehuset. 

En medarbejder i Ikea beretter overfor Aftonbladet om, at svært bevæbnede betjente stormede ind i centret fra flere sider.

- Mange af dem havde deres våben trukket. Så brød tumulten ud, og mange besøgene løb vildt mod udgangene, siger Joshua fra Ikea, der ikke ønsker sit efternavn frem.