Ukendte kaster flere brandbomber mod skole i Næstved

Selv om der blev kastet flere brandbomber mod Sjølundsskolen i Næstved, skete der kun begrænset skade

En række brandbomber - såkaldte molotovcocktails - blev natten til mandag kastet mod Sjølundsskolen i Næstved - både indendørs og udendørs.

Det viser politiets tekniske undersøgelser af brandene på skolen ifølge TV Øst.

- Det er alvorligt, for det tyder på, at gerningsmændene har forberedt sig ved at fremstille de her molotovcocktails, så de kunne starte en brand, siger Niels Denny Sørensen, der er leder af lokalpolitiet i Næstved, til TV Øst.

Politiet betragter sagen som en sag om forsætlig brandstiftelse, selv om der kun skete begrænset skade på skolen, hvor branden hurtigt blev slukket.

Politiets teknikere har mandag fundet stumper af de anvendte flasker ved arnestederne til brandene, og vil nu arbejde videre med de tekniske beviser.

- Vi vil blandt andet nu undersøge og analysere de væsker, som vi har fundet på skolen, siger Niels Denny Sørensen til TV Øst.

Politiet har allerede fastslået, at der var tale om flasker, der oprindeligt har indeholdt Cocio-kakaomælk.

Politiet er også i gang med at gennemgå skolens videoovervågning, og håber desuden på at høre fra eventuelle vidner i området.

Branden betød, at skolen måtte holde lukket mandag, men det forventes, at den kan åbne som normalt tirsdag, skriver TV Øst på sin hjemmeside.