Ukrainer dømt for indsmugling af enorme mængder doping

En ukrainsk fragtchauffør har fået sin dom, efter han blev taget med stort læs doping i Sønderjylland

En ukrainsk fragtchauffør er blevet idømt to og et halvt års fængsel for indsmugling af dopingpræparater. (Arkivfoto - Politifoto)
En ukrainsk fragtchauffør er blevet idømt to og et halvt års fængsel for indsmugling af dopingpræparater. (Arkivfoto - Politifoto)

Over en halv million - helt præcis 569.817 - dopingenheder blev en ukrainsk fragtchauffør taget med, da Syd- og Sønderjyllands Politi tilbage i marts fik mistanke til hans varebil, der var parkeret på en rasteplads ved Skrydstrup nær Vojens.

Den ukrainske mand nægtede sig skyldig og forklarede, at han ikke vidste, hvad der var i de 49 flyttekasser, han fragtede.

Den forklaring køb Retten i Sønderborg dog ikke.

Således blev doping-smugleren i går dømt til to og et halvt års fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

'Uoverensstemmelser i fragtpapirerne, omgåelse af toldprocedurerne og det faktum, at chaufføren selv havde kigget i en af kasserne, overbeviste retten om, at chaufføren var skyldig', skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Se også: Doping for millioner: Femte mand er fængslet

I dopingfangsten opgjorde man mere end 50 forskellige dopingpræparater samt en større mængde ulovlige lægemidler, som skulle fragtes videre til Vojens, Kolding og Silkeborg.

Fængsels- og udvisningsstraffen er til dato den hårdeste fængselsstraf, der er udmålt for dopingkriminalitet i Danmark, skriver politiet, der ydermere beretter, at det er et resultat af en skærpet bestemmelse i straffeloven.

Denne doping-fabrik blev fundet 'et sted på Sjælland'. Politiet vil ikke oplyse nærmere. (politifoto) 112 - 16. mar. 2015 - kl. 16:05 Danske doping-konger solgte til hele verden

-Jeg er tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i langt det meste. Der er dog detaljer i sagen, som vi skal have tid til at nærlæse, når dommen kommer på skrift.

- Vi vil under alle omstændigheder drøfte med Statsadvokaten i Viborg, om vi ønsker, at landsretten forholder sig til, hvordan en dopingenhed skal opgøres i Danmark. Denne sag vil jo være med til at lægge en linje for fremtidige sager, udtaler anklager Anne Damhus Kristensen fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til om dommen skal ankes, idet man havde håbet, at retten fandt, at 0,5 ml. væske fra dopingampuller var nok til at regnes for en 'dopingenhed'. Retten besluttede dog, at der skulle 1 ml. væske til.

Her er et billede fra en af de maskine, der blev brugt til at fremstille dopingen. (Foto: Københavns Politi) 112 - 13. mar. 2015 - kl. 14:45 Danmarkshistoriens største dopingfangst: Sådan blev de fældet