Ulykke eller døds-vold: Han blev slæbt 44 meter efter bil og døde

Malermester Lars-Henrik Madsen udåndede i ambulance - nu er hustruen i retten for at have kørt ham ihjel

Hustruen er nu tiltalt for vold med døden til følge ved at have kørt manden Lars Hansen ihjel. (Privatfoto)
Hustruen er nu tiltalt for vold med døden til følge ved at have kørt manden Lars Hansen ihjel. (Privatfoto)

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): - Da jeg nåede frem, lå min svigerfar ude i indkørslen. Jeg kunne se, at han trak vejret. Men han var ikke kontaktbar. Jeg ventede så hos ham, indtil ambulancen var fremme. Desværre døde han på vej til sygehuset.

Sådan lød det i efteråret fra en svigersøn til Lars-Henrik Madsen.

Den 64-årige malermester blev slæbt 44 meter under bilen, da hans hustru - ifølge anklageskriftet med vilje - kørte ham ned i Korsør den 26. november sidste år.

Sådan lyder tiltalen mod den nu 62-årige enke Anita Madsen, som i dag sidder foran dommerne i Næstved. Her kræver anklagemyndigheden hende dømt for vold med døden til følge.

Se også: Tiltale: Hun kørte sin mand ned med vilje, blev slæbt 44 meter under bilen

Det var en smilende lille kvinde iført sorte gamacher og en grå trøje, der her til morgen kom ind i retten ledsaget af to civilbetjente. Hun fik kram og knus af de seks pårørende, som var mødt op for at støtte hende i sagen.

- Jeg er glad for, at I er her, sagde hun til sin datter og spurgte datteren om, hun syntes, at moderen så pæn nok ud i dag i retten.

Oprindeligt var Anita Madsen sigtet for drab, men anklagemyndigheden mener, at beviserne i sagen kun rækker til en tiltale for grov vold med dødelig udgang. Hun nægter sig skyldig.

Den 64-årige malermester Lars Henrik Madsen blev dødeligt kvæstet efter en påkørsel på sin gård ved Korsør - hans tre år yngre kone er varetægtsfængslet for dødsvold. (Privatfoto) Krimi Mors chok-besked til datter: Jeg tror måske, jeg har kørt far ihjel

Hvad der gik forud for påkørslen kommer først frem i retten. Kvinden afgav en forklaring om det i grundlovsforhøret den 27. november, men dengang blev der nedlagt referatforbud.

Påkørslen skete i Halseby i Korsør cirka klokken 17, og de tekniske undersøgelser har vist, at Lars-Henrik Madsen kom ind under bilen og derefter blev slæbt hen ad vejen de 44 meter, som beskrevet i anklageskriftet.

Ekstra Bladet talte i november med familien, der fortalte, at moderen sagde, at der var sket en ulykke.

- Min mor kom hjem til mig og fortalte, at hun havde kørt far ned. At hun måske havde kørt ham ihjel, sagde datteren.

Se også: Ven chokeret over Lars-Henriks voldsomme død

Datteren forklarede således til Ekstra Bladet:

- Mor sagde, at hun var flygtet i panik og angst for min far, fordi han var fuld og havde slået hende. Hun var på vej væk fra gården i deres lille Fiat, da far pludselig dukkede frem af mørket og hagede sig fast i kølerhjelmen.

- Jeg forstår udmærket, at hun ikke turde stoppe op og se efter, om far var kommet noget til. Det havde jeg heller ikke turdet. Han har jo tidligere slået hende, når han var beruset, siger den 38-årige datter til Ekstra Bladet.

I retten onsdag formiddag siger enken, at hun handlede i nødværge.

Ekstra Bladet følger sagen...