Ulykkelig tamil i Danmark: Det er hjerteskærende

S-byrådsmedlem Jeharajah Rasiah føler med dødsofrenes familier og betegner bombe-tragedien på sin fødeø som 'en kæmpe sorg'

Jeyarajah Rasiah, S-byrådsmedlem i Billund, er dybt rystet over bombe-angrebene på Sri Lanka og føler også med den danske Holch Poulsen-familie
Jeyarajah Rasiah, S-byrådsmedlem i Billund, er dybt rystet over bombe-angrebene på Sri Lanka og føler også med den danske Holch Poulsen-familie

- Det er hjerteskærende. Helt uforståeligt. Tragisk.

Stærke følelser river og flår i Jeyarajah Rasiah. Han bor i Grindsted og er S-medlem af byrådet i Billund. Men i det seneste døgn har den 53-årige far til to voksne børn ikke beskæftiget sig med dansk lokalpolitik. Overhovedet ikke.

En stor del af den den srilankansk fødte flygtnings tanker har været parkeret hos hans forældre, lillebror og svogre.

De opholder sig på Sri Lanka, og han var i telefonisk kontakt med dem efter de voldsomme bombe-anslag påskedag. Skrive og chatte med sin familie kan han ikke efter myndighedernes lukning af de sociale medier i efterspillet af terroren.

- De er heldigvis uskadte, men de har det ad helvede til, selvfølgelig. Men det er jo helt forfærdeligt for ofrene og deres familier. Jeg tænker meget på familien Holch Povlsen. Det er så tragisk. En kæmpe sorg, siger Jeyarajah Rasiah med en accent, der er udpræget jysk.

Rettet imod udlændinge
Jeyarajah Rasiah flygtede som 21-årig under borgerkrigen på Sri Lanka og kom til Danmark i 1986. Siden har han etableret familie og integreret sig i Danmark. Men de følelsesmæssige bånd til rødderne på Sri Lanka er stærke.

- Jeg er på besøg hvert andet år. Men selvom jeg har set tv det mest af natten og hele tiden følger med i medierne, så ved jeg ingenting, om hvad det drejer sig om. Jeg er heller ikke blevet klogere, siger Jeyarajah Rasiah.

I hans hoved giver angrebet ingen mening.

- Det kommer fuldstændig bag på mig. Der har jo været fred og ro på Sri Lanka siden 2009. Jeg forstår det ikke. Men jeg er ikke i tvivl om, at bomberne er rettet imod udlændinge. Sri Lanka er jo igen blevet en stor turistattraktion, og folk kan ellers rejse, hvor de vil uden risiko, forklarer lokalpolitikeren.

Han er tamil men opfatter ikke sig selv som mere hinduistisk end de fleste danskere er kristne.