Undersøgelser trækker ud i Emilie-sagen

På tredje uge arbejder politiets retsmedicinere på at sikre spor fra den dræbte teenager

Den 17-årige Emilie Meng blev fundet i dette vandhul i Borup om eftermiddagen juleaftensdag. Det var en hundelufter, som gjorde det grufulde fund. (Foto: Per Rasmussen)

Politiets teknikere arbejder i den grad mod tiden i forsøget på at sikre retsmedicinske spor efter fundet af den 17-årige Emilie Meng juleaftensdag sidste år.

Ligets tilstand og det faktum, at Emilie Meng først blev fundet efter fem en halv måneds forsvinden, vanskeliggør arbejdet for teknikerne, der nu på tredje uge forsøger at indsamle spor fra den unge pige.

- Det siger sig selv, at når man har ligget så længe, så er der forskellige udfordringer for retsmedicinerne, og dem arbejder vi selvfølgelig med, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Efter fem en halv måneds uvished kunne politiet 25. december med sikkerhed slå fast, at den unge teenager var blevet udsat for en forbrydelse i forbindelse med sin forsvinden 10. juli 2016.

112 - 25. dec. 2016 - kl. 18:54 Emilie Meng er fundet død

Derudover kunne politiet konstatere, at gerningsmand eller -mændene bag havde skaffet sig af med liget af Emilie Meng i et vandhul ved Borup på Sjælland.

Fundet af teenageren har givet efterforskerne nye muligheder i forsøget på at finde den skyldige, men centrale spørgsmål som hvornår Emilie Meng blev dræbt, hvordan og hvor henne står fortsat hen i det uvisse.

Derfor er retsmedicinernes arbejde og resultater centrale i politiets videre arbejde. Efterforskningsleder Søren Ravn kan endnu ikke sige, hvornår politiet forventer, at det retsmedicinske arbejde er færdigt.

- Det er også for tidligt at sige, hvorvidt det kommer til at føre til noget konkret, som vi også vil melde ud til offentligheden, siger efterforskningslederen. 

112 - 3. jan. 2017 - kl. 15:37 Her er gåden politiet forsøger at løse: Hvor døde Emilie Meng

Sagde farvel til veninderne - og forsvandt
Emilie Meng forsvandt sporløst 10. juli sidste år efter et bytur med nogle veninder. Den unge pige blev sidst set i live på Korsør station klokken fire om morgenen, da hun vinkede farvel til sine tre veninder, der forlod stedet i en taxa.

Selv havde Emilie Meng afslået tilbuddet om at køre med, fordi hun hellere ville gå de fire kilometer fra stationen og til hjemmet i Korsør midtby.

Efter fundet af teenagerens lig arbejder politiet med tre centrale efterforskningsskridt i forsøget på at komme til bunds i den usædvanlige sag, hvor der endnu ikke er foretaget anholdelser.

Slagelse Gymnasium havde hejst flaget på halv på første dag efter juleferien. Foto: Per Rasmussen. 112 - 5. jan. 2017 - kl. 09:57 Skole-start uden Emilie: 'Aldrig har de unge været så stille'

Det indebærer, foruden de kriminaltekniske og retsmedicinske undersøgelser, en omhyggeligt gennemgang af de flere hundrede henvendelser fra offentligheden i forbindelse med fundet af Emilie Meng.

- Og så er det gennemgange af, hvem der (ud fra teleoplysninger red. ) har været i Korsør om morgenen 10. juli, og om de på nogen måde kan knyttes til findestedet i Borup, siger Søren Ravn-Nielsen.

Se også: Skole mindes: Emilie stod hele tiden på klasselisten

Efterforskningslederen vil på nuværende tidspunkt ikke komme ind på politiets teorier om forløbet omkring Emilie Mengs forsvinden, men understreger at man fortsat arbejder på at 'vende hver en sten' i sagen.

- Det er noget, der vil tage tid. Det her løser sig ikke så hurtigt, som man måske kunne få indtryk af, hvis man så en kriminalfilm. Det er et kæmpestort efterforskningsarbejde, siger Søren Ravn-Nielsen, som heller ikke vil afsløre, hvor mange betjente der arbejder på sagen.

- Men den har selvsagt meget høj prioritet, og det betyder, at vi også har betydelige ressourcer afsat til det, siger Søren Ravn-Nielsen.

1 af 3 Borgere fra Korsør mindedes før nytår den dræbte teenager med et fakkeltog gennem byen. Foto: Per Rasmussen
2 af 3 Slagelse Gymnasium, hvor Emilie Meng var elev, havde hejst flaget på halv den første dag efter juleferien. Foto: Per Rasmussen
3 af 3 Den 17-årige Emilie Meng blev fundet i dette vandhul i Borup om eftermiddagen juleaftensdag. Det var en hundelufter, som gjorde det grufulde fund. Foto: Per Rasmussen
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere