Undersøger mulig menneskehandel: Tre thailændere fængslet

Tre thailændere er frihedsberøvet i 72 timer, mens politiet undersøger, om de er blevet udsat for menneskehandel

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Fire thailændere er blevet anholdt i en massageklinik og en lejlighed af Østjyllands Politi tirsdag og natten til onsdag i to forskellige sager.

Tre af dem er frihedsberøvet i 72 timer, og politiet undersøger, om de har været udsat for menneskehandel.

- Er man bange for, at de tre thailændere er blevet solgt til prostitution?

- Det ligger implicit i, at vi forelægger sagen for Center mod Menneskehandel. Så det skal i hvert fald afklares, om de er blevet handlet på nogen måder. Det er almindelig procedure i den her slags sager, hvor vi har med massageklinikker at gøre, siger Janni Lundager, pressekonsulent ved Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Udlændingestyrelsens Udvisningsvagt skal vurdere, om de kan udvises og få indrejseforbud.

Hvis styrelsen vurderer, de ikke er handlede, og at de skal udvises, skal de inden for de 72 timer fremstilles i grundlovsforhør med henblik på yderligere frihedsberøvelse i fire uger. I så fald vil udvisningen effektiviseres inden for den tidsperiode.

Massageklinik
De første to anholdelser skete, da politiet besøgte en massageklinik i Aarhus. Her blev to thailandske kvinder på 35 og 40 år anholdt klokken 11.59 tirsdag.

Da politiet anholdte den 35-årige, blev det afsløret, at kvindes visum udløb i oktober 2017, men at hun har opholdt sig i landet siden første november 2017.

Hun blev også sigtet for at have arbejdet ulovligt i Danmark i 10 måneder. Derfor står kvinden til at modtage en bøde på 25.500 kroner.

Hun arbejdede for den 40-årige kvinde, som ejer massageklinikken, og som på lovlig vis bor i Danmark.

Massageklinikejeren er derfor sigtet for ulovligt at have beskæftiget den 35-årige, trods hun hverken har opholds- eller arbejdstilladelse. Forhold, den 40-årige erkendte på politistationen, oplyser politiet.

Efter at have modtaget en bøde på 20.000 kroner blev hun løsladt.

Stjålet pas
Da klokken slog 02.50 natten til onsdag, slog politiet til igen og anholdte en 44-årig thailandsk kvinde og en thailænder, hvis køn og alder politiet ikke kan oplyse, i en lejlighed på Jens Baggesens Vej.

De to thailændere, politiet anholdte i lejligheden, havde begge anmeldt et tyverilignende forhold til politiet.

De fortalte, at de var blevet frarøvet penge, og at den uidentificerede person havde fået stjålet sit pas.

Ingen af de to har ret til at opholde sig i Danmark.

De to forskellige anholdelser er dog ikke umiddelbart relateret til hinanden, lyder det dog fra pressekonsulenten ved Østjyllands Politi.

- Men det er ikke så tit, vi har de her særlige udlændinge sager, hvor Center Mod Menneskehandel er indblandet, siger hun.