Undrede sig: Hanne dukkede aldrig op til foredrag

Før nyheden om Hanne Bech Hansens død: Det vakte undren, da hun i weekenden ikke mødte op som foredragsholder i Rødovre

Hanne Bech Hansen var vellidt som politidirektør i København. I tirsdags kom det frem, at hun er død, 77 år. Foto:  Jens Dresling
Hanne Bech Hansen var vellidt som politidirektør i København. I tirsdags kom det frem, at hun er død, 77 år. Foto: Jens Dresling

Den tidligere politidirektør i København, Hanne Bech Hansen var en yndet og særdeles pligtopfyldende foredragsholder.

Derfor vakte det undren i hendes booking-bureau, at hun i weekenden ikke dukkede op til et planlagt foredrag på Rødovre Bibliotek.

Her skulle den 77-årige Hanne Bech Hansen havde holdt foredrag forud for en debat om tryghed for nogle af Rødovre Kommunes ansatte.

Det fortæller Merete Jeppesen fra ArteBooking til Ekstra Bladet.

- Hun var sådan et pligtopfyldende menneske,  og derfor forstod jeg ikke, at hun ikke mødte op. Jeg ringede og skrev til hende i weekenden. Det samme gjorde jeg igen mandag, siger Merete Jeppesen, der står for booking af blandt andre foredragsholdere.

Hun siger, at Hanne Bech Hansen rimelig tit var ude som foredragsholder, og at hendes foredrag var populære.

- Hun havde et godt budskab og var altid munter. Hun fortalte blandt andet meget underholdende om det at være kvinde i en mandeverden, siger Merete Jeppesen.

 

I mandags fik ArteBooking besked om årsagen til, at Hanne Bech Hansen ikke var mødt op i weekenden som planlagt, at hun var afgået ved døden.

Tirsdag blev dødsfaldet officielt meldt ud fra familien via Ritzau.

Årsag ukendt
Årsagen til Hanne Bech Hansens død, og hvornår det er sket, er i offentligheden ukendt.

Men nyheden kom bag på og chokerede mange.

En tidligere nær kollega, der var chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Per Larsen sagde til Ekstra Bladet i tirsdags:

- Det er en dyb overraskelse. Jeg opfatter det lidt som et livskraftigt lys, der har brændt lige indtil nu, men som pludselig er slukket.

Per Larsen er nu formand for børnerådet.

Han og Hanne Bech Hansen arbejdede i mange år sammen. Først i PET, Politiets Efterretningstjeneste og senere hos Københavns Politi. Her var de kollegaer, til Hanne Bech Hansen gik på pension.

Som pensionist begyndte Hanne Bech Hansen udover at holde foredrag at skrive kriminalromaner, hvor helten er en kvindelig vicepolitikommissær.

Meget aktiv
Per Larsen betegnede den tidligere kollega, som en meget aktiv person:

- 77 år er jo ingen alder. Hun har nok en kalender nu, hvor man er nødt til at skuffe.

Hun var en meget populær person.

Blev enke
Hanne Bech Hansen boede i Hellerup og blev enke tilbage i 2002, hvor ægtemanden Jørgen Bech Hansen døde.

I flere interviews har hun åbenhjertigt fortalt om mandens pludselige død dengang og om smerten ved at miste ægtefællen.

- Det kom fuldkommen uventet. Han havde ikke været syg forinden, han var kun 68 år og var lige gået på pension. Han havde det mægtigt godt, og vi glædede os til, at vi skulle til at nyde det, for jeg overvejede også at gå på pension

- Men så blev han syg og døde i løbet af ganske få timer. Vi havde været til en dejlig fest en aften og havde rigtig hygget os. Næste morgen, da jeg vågnede, havde han det meget dårligt, og jeg kørte ham på hospitalet. En time efter kom jeg ud med hans tøj i en pose. Han havde fået en blodprop i hjertet, fortalte hun under et interview i 2014 til blandt andet Alt for Damerne

Hanne Bech Hansen efterlader sig en voksen søn. 

Læs anekdoter fra Hanne Bech Hansens arbejde på Politigården her: Hanne Bech Hansen i sit Philippe Starck-møblerede kontor på Københavns Politigård. Foto: Jan Unger Krimi Farvel til skrap 'politimoster': En humørbombe med jernnæve

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen