Undslupne zoo-dyr hærger efter oversvømmelse - otte dræbt

Efter voldsomme oversvømmelser har ramt Georgiens hovedstad, er både flodheste, løver, ulve og bjørne sluppet løs i gaderne

Se video fra de kaotiske tilstande i Tbilisi her. (Foto: AP)

Mindst otte personer er døde og flere meldes savnet, efter en kraftig regn fik det lille Vere-flodløb i Georgiens hovedstad Tbilisi til at gå over sine bredder natten til søndag. Desuden undslap flere store og livsfarlige dyr fra byens zoologiske have, da oversvømmelserne ramte. Nogle af dyrene blev kort efter skudt eller indfanget igen, men søndag morgen var myndighederne stadig på jagt efter undslupne dyr. Det skriver det uafhængige, georgiske nyhedsbureau Civil.Ge.

- Oversvømmelserne er voldsommere end noget, vi har oplevet før. Situationen i hovedstaden er ganske forfærdelig, så vi er i færd med at mobilisere alle kræfter fra kommunens og politiets side, udtalte den georgiske premierminister Irakli Garibashvili til den statslige tv-station Rustavi 2 TV ifølge nyhedsbureauet Bloomberg.

En undsluppen flodhest bedøves i Tblisis gader. (Foto: AP)
En undsluppen flodhest bedøves i Tblisis gader. (Foto: AP)

Tre dyrepassere var blandt de første dødsofre, da de pludselige oversvømmelser ramte millionbyen. I alt syv mennesker mistede livet, da vandet ødelagde portene til byens zoo, og løver, tigre, bjørne og ulve kunne undslippe fangenskab. Senere vandrede så en flodhest fortumlet rundt på byens torv, inden politiet formåede at få bedøvet det store dyr.

Også biler og enkelte bygninger er blevet skyllet væk, da strømmene skyllede ind over en af Tbilisis hovedveje.

Det georgiske indenrigsministerium har erklæret midlertidig undtagelsestilstand i byen og bedt alle byens borgere blive indendørs, så ingen kommer i kontakt med de undslupne og farlige dyr.


Søndag flyder det med døde, eksotiske dyr i Tbilisi. (Video: AP)

Se video af de kaotiske tilstande i Tblisi her. (Foto: AP)

Denne flodhest skabte i nat kaos i Tbilisis gader. (Video: AP)

1 af 5 En undsluppen flodhest bedøves i Tbilisis gader. (Foto: AP)
2 af 5 En undsluppen flodhest bedøves i Tbilisis gader. (Foto: AP)
3 af 5 En nødhjælpsarbejder i færd med redningsarbejdet i Tbilisi. (Foto: Facebook/Tbilisi City Hall)
4 af 5 En mand redder en hund fra vandmasserne. (Foto: Facebook/Tbilisi City Hall)
5 af 5 En undsluppen flodhest bedøves i Tbilisis gader. (Foto: AP)