Ung afghaner har været tavs siden drab i Kolding

22 vidner skal være med til at kaste lys over drabssag fra Kolding. En ung mand fra Afghanistan kræves udvist

I næsten et år har en 22-årig mand fra Afghanistan siddet fængslet for drabet på en jævnaldrende mand på åben gade i Kolding.

Alligevel ved politiet og anklagemyndigheden nærmest intet om den påståede gerningsmand eller hans motiv til at dræbe. Relationen mellem de to mænd, der begge kom til Danmark i 2009, er ligeledes ukendt.

Det fortæller anklager Anna Holm, inden retssagen mod den unge afghaner indledes ved Retten i Kolding mandag morgen.

- Vi ved faktisk ikke særlig meget, for ham der er tiltalt i sagen har aldrig udtalt sig. Vi ved ikke engang, om de to kendte hinanden, siger anklageren.

Forbrydelsen fandt sted få minutter efter midnat 1. februar 2016.

I Hospitalsgade i det centrale Kolding så flere vidner to mænd støde sammen. Flere gange stak en af mændene den anden med en kniv.

- Han bliver ramt fire gange i venstre side af overkroppen, siger Anna Holm om det 23-årige offer, der nogle år forinden var kommet til Danmark fra Irak.

Efter overfaldet flygtede gerningsmanden fra stedet. Cirka ti minutter senere blev den nu tiltalte fundet i nærheden. Fortumlet lå han på kørebanen i Bredgade og fortalte, at han var blevet overfaldet.

I første omgang blev han kørt til behandling på sygehuset. Men i løbet af natten formåede politiet at kæde de to episoder sammen.

Tidligt om morgenen blev den 22-årige anholdt og sigtet for drab.

- Det er blandt andet på baggrund af det signalement, vidner har givet, at han bliver anholdt, siger Anna Holm.

Både offeret og den formodede gerningsmand kom som flygtninge til Danmark i 2009. Siden slog de sig begge ned i Kolding-området.

Den tiltaltes forsvarer har oplyst, at hans klient har givet udtryk for, at han gerne vil svare på spørgsmål i retten.

Ud over den tiltalte ventes i alt 22 vidner at tage plads i vidneskranken i løbet af sagen, der efter planen vil strække sig over fem retsdage.

Som udgangspunkt straffes drab med 12 års fængsel. I denne sag vil anklageren desuden kræve den tiltalte udvist.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere