Ung kvinde fængslet efter dødsulykke: Nu ved politiet, hvem der kørte bilen

To andre unge, der i går fik anholdelsen opretholdt i tre døgn, er løsladt, mens den formodede kvindelige fører er fængslet i 22 dage

(Video: Kenneth Meyer)

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Københavns dommervagt, Ekstra Bladet:

Politiet mener nu at vide, hvem der kørte den Mercedes C 200 Sedan, som natten til lørdag i høj fart kørte over for rødt lys på Ågade i København og ind i siden på en Uber-bil, en Citroén C3.

En 22-årig mand, der var passager i Uber-bilen, blev dræbt på stedet, mens føreren blev hårdt kvæstet med mange knoglebrud, men han er udenfor livsfare.

Nu er der en ny udvikling i sagen. En ung kvinde i 18-års alderen, der var med i Mercedes-bilen, og som i går fik sin anholdelse opretholdt i tre døgn i Københavns dommervagt, er igen i dag blevet fremstillet i dommervagten.

Her har hun afgivet en ny forklaring i sagen, hvorefter hun er blevet varetægtsfængslet i 22 dage, sigtet for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse.

Retsmødet blev også i dag holdt for lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning. Varetægtsfængslingen af kvinden sker, fordi hun ikke skal kunne påvirke opklaringen af ulykken.

Efter ulykken anholdt politiet en 24-årig mand og to unge kvinder, der alle var med i den mørke Mercedes, der var leaset og som ved køb koster godt en halv million kr.

De tre unge blev lørdag fremstillet i Københavns dommervagt, hvor de alle fik anholdelsen opretholdt i tre døgn, sigtet for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og for flere overtrædelser af færdselsloven.

Nu er to af tre løsladt
Da den ene unge kvinde i dag blev fremstillet igen, oplyste anklager Louise Pedersen, at sigtelsen mod hende ikke er ændret, og at de to andre sigtede i sagen stadig var anholdt.

Men anklager Louise Pedersen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at efter varetægtsfængslingen af kvinden, er de to andre sigtede nu blevet løsladt.

- Det må så betyde, at det er nu fængslede kvinde, der har været fører af bilen?

- Jeg kan ikke kommentere, hvad der er kommet frem under det lukkede retsmøde, siger anklager Louise Pedersen.

Den grå Citroén kørte frem for grønt og blev torpederet af en sort Mercedes, der kørte over for rødt lys. Foto: Kenneth Meyer. 112 - 14. jan. 2017 - kl. 15:44 22-årig passager i Uber-taxi dræbt: Vanvidsbilist kørte over for rødt lys

Dommeren oplyste inden retsmødets start, at det på det tidspunkt endnu ikke var afklaret, hvem der havde kørt bilen. Men formålet med dagens hemmelige retsmøde blev ikke oplyst.

Kvinden kom humpende ind i dommervagten med sin højre fod bundet ind og med en enkelt krykke, men tilsyneladende var foden kun forstuvet under ulykken.

artiklen fortsætter under billedet

Lys og blomster på ulykkestedet ved Ågade og Jagtvej, hvor en 22-årig mand blev dræbt. Foto: Kenneth Meyer.
Lys og blomster på ulykkestedet ved Ågade og Jagtvej, hvor en 22-årig mand blev dræbt. Foto: Kenneth Meyer.
 

Anklager Louise Pedersen oplyste i dagens retsmøde, at politiet endnu mangler af afhøre en del vidner til ulykken. Dommeren i dommervagten tilføjede, da hun lukkede dørene, at der er tale om en kompliceret sag, og at der havde været rigtigt mange mennesker til stede, som skulle afhøres.

Vanvidskørsel
Politiet havde en teori om, at der kunne have været en fjerde person med i Mercedes-bilen, som slap væk efter ulykken, men den teori er tilsyneladende opgivet efter søndagens retsmøde.

Ifølge anklager Louise Pedersen forventer politiet ikke flere anholdelser i sagen.

Ifølge sigtelsen mod kvinden blev bilen kørt på særlig hensynsløs måde og over for rødt lys. Mercedesen kørte ad Åboulevard og Ågade, mens Uber-bilen kørte frem for grønt lys på Jagtvej i retning mod Frederiksberg.

Det er blevet beskrevet, at Mercedesen kørte 'dørtræk'.

Citroén-bilen, en 1,4 HDI fra 2007, blev ramt i venstre side og tilsyneladende blev den 22-årige passager kastet ud af bilen. Da Hovedstadens Beredskab kom frem, lå han kvæstet på kørebanen ved siden af bilen, mens føreren sad klemt fast.

1 af 3 Her anholder politiet den ene af to kvinder, der var med i den mørke Mercedes. Foto: Kenneth Meyer.
2 af 3 Politiet formoder, at Mercedes-bilen kørte ræs og sigter derfor for hensynsløs kørsel og uagtsomt manddrab. Foto: Kenneth Meyer.
3 af 3 Den grå Citroén kørte frem for grønt og blev torpederet af en mørk Mercedes, der kørte over for rødt lys. Foto: Kenneth Meyer.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere