Ung kvinde fik hjertestop i detentionen

Fem dage skulle der gå, før hændelsen, hvor en ung kvinde fik hjertestop i politiets varetægt, kom frem i offentligheden

En tragisk episode udspillede sig natten til 5. april, hvor en ung kvinde fik hjertestop i Nordsjælland Politis varetægt.

Det oplyser Den Uafhængige Politianklagemyndighed i en pressemeddelelse.

Kvinden, som er født i 1995, var i detentionen på Helsingør Politigård, da hændelsen fandt sted.

Hun blev genoplivet og bragt til hospitalet, hvor det blev konstateret, at hun var kommet alvorligt til skade. Kvindens eksakte tilstand er ukendt.

Nordsjællands Politi underrettede 5. april klokken 00.54 Den Uafhængige Politianklagemyndighed om hændelsen, men offentligheden er altså først blevet bekendt med den i dag onsdag.

Sagen er altså ikke blevet nævnt i de døgnrapporter, som hver dag sendes ud til pressen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en en kommentar fra både Den Uafhængige Politianklagemyndig og Nordsjællands Politi.

I pressemeddelelsen, der blev udsendt onsdag eftermiddag, fremgår det dog:

'Politiklagemyndigheden har på baggrund af episoden iværksat en undersøgelse i medfør af retsplejelovens § 1020a, stk. 2. Efter denne bestemmelse iværksætter Politiklagemyndigheden efterforskning, når en person er afgået ved døden eller kommet alvorligt til skade, mens den pågældende var i politiets varetægt eller som følge af politiets indgriben'

Den Uafhængige Politiklagemyndighed tilføjer, at de ikke har yderligere oplysninger i sagen.